Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλου Futsal Γυναικών - Νταμπλ για τις «κιτρινόμαυρες»

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλου Futsal Γυναικών - Νταμπλ για τις «κιτρινόμαυρες»

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:17 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ επικράτησε με 7-6 του Παναθηναϊκού στα πέναλτι (1-1 καν.διάρκεια και παράταση) και κατέκτησε το Κύπελλο Futsal Γυναικών, κάνοντας παράλληλα το νταμπλ.

Μια ονειρική χρονιά ολοκληρώθηκε για το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας γυναικών της ΑΕΚ. Το γυναικείο τμήμα Futsal της «Ένωσης» ακολούθησε τα χνάρια της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου και κατέκτησε το νταμπλ. 

Το βράδυ της Τετάρτης (21/6) η ΑΕΚ κατάφερε σε έναν συγκλονιστικό τελικό να νικήσει τον αξιόμαχο Παναθηναϊκό με 7-6 στο «Champions Club» στον Γέρακα. Μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Το σκορ δεν άλλαξε και με αποτέλεσμα ο τίτλος να κριθεί στη «ρώσικη ρουλέτα». 

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε δύο φορές να σκοράρει το νικητήριο πέναλτι και να τελειώσει το ματς, καθώς οι ποδοσφαιρίστριες της ΑΕΚ εκτέλεσαν πρώτες από την «άσπρη βούλα». Η «Ένωση» ήταν εύστοχη στο 9ο πέναλτι, η Κοτσιμπέλη απέκρουσε το αντίστοιχο του «τριφυλλιού» και χάρισε τον τίτλο στην ομάδα της. Η 20χρονη τερματοφύλακας της ΑΕΚ αναδείχθηκε και MVP του τελικού. 

Να σημειώσουμε ότι η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 13΄ με την Ελένη Στεφάτου και ισοφάρισε 10 λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός με την Χαρούλα Δημητρίου. Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ πετυχημένη χρονιά για την «Ένωση» αφού έβαλε δύο ακόμα κούπες στην τροπαιοθήκη της. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς οι «κιτρινόμαυρες» είχαν κατακτήσει το Σούπερ Καπ, ενώ νωρίτερα -φέτος- και το πρωτάθλημα Ελλάδας στη Β΄ Εθνική Γυναικών, που τις οδήγησε στα «σαλόνια» της Ά Εθνικής Κατηγορίας. 

Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο, πήρε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α΄ Εθνική. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, που ιδρύθηκαν πριν από δύο χρόνια θα «μονομαχούν» από την νέα σεζόν στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία στο πρωτάθλημα γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία τους. 

Tags: