ΑΕΚ: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

ΑΕΚ: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

Κώστας Τσίλης 15:55 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:55 - 05.06.2024

Το Sportal επιχειρεί να κάνει μια πρώτη αποτύπωση του χάρτη επόμενης μέρας της ΑΕΚ και τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή ως προς τον σχεδιασμό.

Η ΑΕΚ προφανώς και δεν πρόκειται να σταθεί περαιτέρω ούτε στην απώλεια του πρωταθλήματος πάνω στο νήμα, ούτε σ' όσα έγιναν ή δεν έγιναν την περυσινή σεζόν. Μόνο για να τα χρησιμοποιήσει όλα αυτά ως «μάθημα», όπως άλλωστε είπε και ο ίδιος ο Ματίας Αλμέιδα. Η ΑΕΚ προχωρά μπροστά για να κτίσει την ομάδα της νέας σεζόν. Και το Sportal επιχειρεί να αποτυπώσει τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, στον... χάρτη της Ένωσης.

Μένουν...

Είναι δεδομένο πως ο Αλμέιδα θέλει να κτίσει μια ΑΕΚ από την αρχή. Γι αυτό και είναι δεδομένο και το έχει διαβάσει πολλές φορές εδώ στο Sportal, πως το φετινό καλοκαίρι, περισσότερο θα μοιάζει μ' αυτό του 2022 και λιγότερο με το περυσινό. Αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνει 15 μεταγραφές. Δεν τις έκανε ο Αλμέιδα ούτε το καλοκαίρι του 2022, όταν είχε παραλάβει κυριολεκτικά «καμένη» γη.

Ο Αλμέιδα έχει πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις, από τα φιλικά προετοιμασίας
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:00 - 04.06.2024

Ο Αλμέιδα έχει πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις, από τα φιλικά προετοιμασίας

Τέσσερα φιλικά θα επιδιώξει να κάνει φέτος η ΑΕΚ στις 18 μέρες που θα μείνει στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αλλά ο Αλμέιδα θέλει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις

Έχει σκοπό ο Αργεντινός τεχνικός να κρατήσει έναν κορμό. Άλλωστε κομβικοί παίκτες όπως ο Βίντα ή ο Γιόνσον και ο Σιμάνσκι ή ο Πινέδα και ο Γκατσίνοβιτς και ο Τσούμπερ και ο Ελίασον και Γκαρσία και ο Πόνσε και ο Λιούμπιτσιτς και ο Μουκουντί, έχουν συμβόλαια με την ΑΕΚ. Είναι πιθανό στην πορεία να υπάρξουν πωλήσεις. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Όμως με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, ο κορμός αυτός της ΑΕΚ έχει προοπτικές για να συνεχίσει.

Φεύγουν...

Η ΑΕΚ ακόμα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την αποχώρηση κανενός ποδοσφαιριστή. Είναι κοινό μυστικό πως ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και ο Τόμ Φαν Βέερτ, που μένουν ελεύθεροι τυπικά από την Ένωση στα τέλη του Ιούνη, δεν πρόκειται να συνεχίσουν. Επίσης όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως θα πέσουν τίτλοι τέλους και με τον Σέρχιο Αραούχο.

Ο Αργεντινός επιθετικός προ διμήνου απάντησε αρνητικά στην πρόταση της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν δείχνει διατεθειμένη να επιστρέψει ούτε με άλλη πρόταση, αλλά ούτε καν με την ίδια. Και ως εκ τούτου όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ και ο Αραούχο θα ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Κάτι πάντως που δεν μπορεί να θεωρηθεί "κλειδωμένο", μέχρι να υπάρξουν και τα... τυπικά.

Από εκεί και πέρα, είναι άγνωστο τι πρόκειται να γίνει με τους δυο τερματοφύλακες που έχει η ΑΕΚ. Με τον Στάνκοβιτς και τον Αθανασιάδη. Αμφότεροι έχουν συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο. Ένας εκ των δυο θα φύγει σίγουρα, καθώς η ΑΕΚ θα αποκτήσει τερματοφύλακα και μάλιστα βασικό. Δεν αποκλείεται να φύγουν και οι δυο.

Έρχονται...

Αυτή την στιγμή, υπάρχει μια δεδομένη στόχευση για την ΑΕΚ. Θέλει καταρχάς οπωσδήποτε τερματοφύλακα. Ο Μπρινιόλι είναι το φαβορί, όμως η ΑΕΚ κοιτάζει και άλλες περιπτώσεις, που "παίζουν" ως αουτσαίντερ. Δεδομένα η Ένωση θα κινηθεί και για αριστερό και για δεξί μπακ, αλλά και για έναν μεσοεπιθετικό. Αυτές είναι προσθήκες... "κλειδωμένες".

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν παράμετροι που θα καθορίσουν τον τρόπο που θα κινηθεί η ΑΕΚ μεταγραφικά. Όπως για παράδειγμα ο σχηματισμός που θα επιλέξει ο Αλμέιδα για τη νέα σεζόν. Ή το μέλλον του Κάλενς και του Άμραμπατ. Ή ακόμα και οι πωλήσεις που ενδεχομένως να προκύψουν στην πορεία αυτής της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

«Παίζονται»...

Θολό προς το παρόν είναι το τοπίο ως προς το μέλλον του Νορντίν Άμραμπατ, του Άλεξ Κάλενς και του Εχσάν Χατζισαφί. Ο Μαροκινός και ο Ιρανός μένουν ελεύθεροι, του Περουβιανού τελειώνει ο δανεισμός. Δεν υπάρχει τίποτα σίγουρα και όλα είναι ανοιχτά. Τον Άμραμπατ η ΑΕΚ δείχνει να τον θέλει και περισσότερο είναι στο χέρι του ίδιου η απόφαση.

Με τον Χατζισαφί οι πιθανότητες είναι πολύ μοιρασμένες. Ίσως λίγες περισσότερες πλέον να είναι προς το να μην συνεχίσει. Όσο για τον Κάλενς, η ΑΕΚ ψάχνει για καλύτερους οικονομικούς όρους στην συμφωνία για να τον κρατήσει. Αν το πετύχει, πιθανό να παραμείνει. Ενώ φυσικά πάντα ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για πωλήσεις, καθώς φέτος το καλοκαίρι δεν υπάρχει σχεδόν για κανέναν το «δεν πωλείται».