Ποιος είναι ο Τσιλούλης που «έκλεισε» η ΑΕΚ
i

© Intime

Ποιος είναι ο Τσιλούλης που «έκλεισε» η ΑΕΚ

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 09:38 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 25.02.2024

Παίκτης της ΑΕΚ πρέπει να θεωρείται ο Σωτήρης Τσιλούλης, ο οποίος έχει συμφωνήσει από τον Γενάρη με την Ένωση και προβάρει τα «κιτρινόμαυρα». Το Sportal σας παρουσιάζει το προφίλ του 29χρονου επιθετικού.

Η ΑΕΚ έπαιξε μπαλάρα και με σκόρερ τους Βίντα, Ελίασον και Τσούμπερ πανηγύρισε τη νίκη με 3-1 επί της Λαμίας στο «Αθανάσιας Διάκος» για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ένα αποτέλεσμα, που την εδραίωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα έγινε γνωστό ότι ο Σωτήρης Τσιλούλης έμεινε εκτός, χωρίς όμως να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για την απουσία του. Ωστόσο, μετά τη λήξη ο τεχνικός της ομάδας της Φθιώτιδας, Λεωνίδας Βόκολος, αποκάλυψε τον λόγο που ο 29χρονος άσος δεν ήταν διαθέσιμος να αγωνιστεί κόντρα στους «κιτρινόμαυρους».

Συγκεκριμένα, όπως διαβάσατε και νωρίτερα στο Sportal, ο Βόκολος ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Τσιλούλης ενημέρωσε την ΠΑΕ την Παρασκευή (23/2) πως υπέγραψε προσύμφωνο με την Ένωση, προκειμένου να συνεχίσει εκεί την καριέρα του από το καλοκαίρι, που τελειώνει το συμβόλαιο του με τη Λαμία. Και γι' αυτό δεν αγωνίστηκε στο σημερινό παιχνίδι στο «Αθανάσιος Διάκος».

Ποιος είναι όμως ο Σωτήρης Τσιλούλης, που απ' ότι φαίνεται είναι καθαρά θέμα χρόνου για να ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα»;

Το προφίλ του Σωτήρη Τσιλούλη

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο Έλληνας άσος τα πραγματοποίησε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ, ενώ το καλοκαίρι του 2013 πήγε στον Δωτιέα Αγιάς. Εκεί έκατσε έναν χρόνο και μετέπειτα πήγε στις Σέρρες, όπου επίσης έκατσε έναν χρόνο για να πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 2015 στη Λαμία, η οποία τότε δεν βρισκόταν στη μεγάλη κατηγορία.

Λίγους μήνες μετά πήγε στην Αναγέννηση Καρδίτσας, έπειτα είχε ένα πέρασμα από τον Απόλλωνα Λάρισας και το καλοκαίρι του 2018 υπέγραψε στον Πανιώνιο, μπαίνοντας στον κόσμο της Super League. Στις δύο χρονιές που αγωνίστηκε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης μέτρησε 63 συμμετοχές, 10 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Απόλλων Σμύρνης, όπου μετακόμισε το καλοκαίρι του 2020. Και εκεί δύο χρόνια έκατσε, μετρώντας 51 συμμετοχές, 5 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Μετά την Ελαφρά Ταξιαρχεία, πήρε μεταγραφή στη Λαμία. Στην ομάδα που έκανε το «μπαμ».

ΑΕΚ για Τσιλούλη: «Έχουμε ενημερώσει από τέλος Γενάρη τη Λαμία, έχουμε προφορική συμφωνία με τον παίκτη»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:17 - 24.02.2024

ΑΕΚ για Τσιλούλη: «Έχουμε ενημερώσει από τέλος Γενάρη τη Λαμία, έχουμε προφορική συμφωνία με τον παίκτη»

Η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα παρακολουθούσαν πολύ προσεκτικά όλα όσα κάνει φέτος ο Τσιλούλης με την Λαμία και έκαναν από τον Γενάρη μια πρώτη προφορική συμφωνία μαζί του

Την περσινή σεζόν με τη φανέλα της ομάδας της Φθιώτιδας κατέγραψε 30 συμμετοχές (4 γκολ και 2 ασίστ), ενώ φέτος είναι που κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, όντας εκ των κορυφαίων της Λαμίας και εκ των κορυφαίων στη θέση του γενικότερα στο πρωτάθλημα φέτος, μετρώντας 5 γκολ και 3 ασίστ σε 21 συμμετοχές.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, όμως κυρίως αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης. Και περισσότερο στο αριστερό.

Δείτε μερικές από τις πρόσφατες καλύτερες στιγμές του Σωτήρη Τσιλούλη: