Πότε είναι η κλήρωση της ΑΕΚ για τους ομίλους του Europa League

Άμραμπατ

i

Άμραμπατ/ ©Intime

Πότε είναι η κλήρωση της ΑΕΚ για τους ομίλους του Europa League

Sportal newsroom 00:02 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ ηττήθηκε για δεύτερη φορά από την Αντβέρπ και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Το ευρωπαϊκό ταξίδι της «Ένωσης» θα συνεχιστεί στους ομίλους του Europa League. Πότε θα γίνει η κλήρωση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα προκριματικά του Champions League ολοκληρώθηκαν. Η Αντβέρπ, που απέκλεισε την ΑΕΚ, η Κοπεγχάγη και η Αϊντχόφεν έγιναν οι τρεις ομάδες που εξασφάλισαν τελευταίες χρονικά την παρουσία τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Γνωστές έγιναν έτσι και οι 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη φάση ομίλων. 

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και το ευρωπαϊκό της ταξίδι θα συνεχιστεί στους ομίλους του Europa League. Εκεί που βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός από το βράδυ της Τρίτης (29/8) μετά τις δύο ήττες από την Μπράγκα. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να δώσει το «παρών» και ο Ολυμπιακός, καθώς στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 3-1 της Τσουκαρίτσι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σήμερα (31/8) θα διεξαχθεί η ρεβάνς. 

Η κλήρωση για τους ομίλους του Europa League θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή (01-09, 14:00, COSMOTE SPORT 1). 

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε πικρό αποκλεισμό από την Αντβέρπ
CHAMPIONS LEAGUE

23:59 - 30.08.2023

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε πικρό αποκλεισμό από την Αντβέρπ

Η ΑΕΚ δεν ήταν σε καμία στιγμή του αγώνα η ομάδα που έχουμε συνηθίσει στην «OPAP Arena». Φλύαρη μεσοεπιθετικά, χωρίς εμπνεύσεις, πληγώθηκε στο ανοιχτό γήπεδο από την Αντβέρπ που επικράτησε με 2-1 και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League. Στην κλήρωση του Europa League μπαίνει την Παρασκευή η Ένωση.

H AEK πιθανότατα θα είναι στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Εκεί που είναι και ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο, να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με τους «πράσινους», οι «κιτρινόμαυροι» έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο τρίτο γκρουπ, αρκεί να αποκλειστούν τρεις ομάδες που βρίσκονται από πάνω της. Ο λόγος για... Ολυμπιακό, ΛΑΣΚ Λιντς, Καραμπάγκ, Σέριφ Τιρασπόλ και Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, που αντιμετωπίζουν στα playoffs του Europa ομάδες με χαμηλότερο συντελεστή από την ΑΕΚ, συνεπώς σε περίπτωση που τρεις ή περισσότερες εκ των προαναφερθέντων μείνουν εκτός, θα στείλουν την «Ένωση» στο τρίτο γκρουπ. Ο Ολυμπιακός αν αποκλείσει την Τσουκαρίτσκι θα βρεθεί στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. 

Tags: