ΑΕΚ: Προβάδισμα στο μυαλό του Αλμέιδα, ο σχηματισμός που... κερδίζει
i

Ματίας Αλμέιδα / © Intime

ΑΕΚ: Προβάδισμα στο μυαλό του Αλμέιδα, ο σχηματισμός που... κερδίζει

Κώστας Τσίλης 20:15 - 18.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 20.08.2024

Ο Αλμέιδα έβαλε στο τραπέζι όλες τις επιλογές σε σχηματισμούς για το κυριακάτικο ματς της ΑΕΚ στην Τούμπα, αλλά φαίνεται πως το προβάδισμα έχει αυτός που παίρνει τις... νίκες

Η αλήθεια είναι πως αυτή την φορά για τον Ματίας Αλμέιδα οι δυσκολίες για τις επιλογές στο σχήμα και την ενδεκάδα του παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, δεν αφορούσαν απουσίες. Το ακριβώς αντίθετο. Πλέον ο Αργεντινός τεχνικός έχει ξανά διαθέσιμους και με αγωνιστικό ρυθμό και τον Γκατσίνοβιτς και τον Ελίασον

Κάτι που σημαίνει πως ο Αλμέιδα είχε την δυνατότητα να βάλει στο τραπέζι όλες τις επιλογές ως προς τον σχηματισμό. Ακόμα και την... επιστροφή στο αγωνιστικό μοντέλο που εφάρμοζε η ΑΕΚ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Με τον Πινέδα δηλαδή στον άξονα δίπλα στον αμυντικό χαφ και τον Ελίασον με τον Γκατσίνοβιτς στα άκρα. Και όχι μόνο το σκέφτηκε, αλλά το δούλεψε και σε κάποιες ασκήσεις τακτικής. 

Όμως αυτό που φαίνεται, πάλι με βάση την δουλειά στην τακτική που έχει κάνει ο Αργεντινός τεχνικός, είναι πως τελικά το προβάδισμα για το αυριανό ματς στην Τούμπα, το έχει ο σχηματισμός που εφάρμοσε η ΑΕΚ σ' όλα τα τελευταία παιχνίδια. Δηλαδή με δυο αμυντικούς μέσους, τον Γιόνσον και τον Σιμάνσκι. Και τον Πινέδα στο αριστερό άκρο της επίθεσης. 

Κάτι που προφανώς έχει να κάνει με το γεγονός πως μ' αυτό το σχήμα η ΑΕΚ έχει δείξει πως είναι αποτελεσματική μέσα στο γήπεδο. Και παίρνει στο τέλος το αποτέλεσμα που θέλει. Ενώ με τις επιλογές που πλέον υπάρχουν από τον πάγκο, ο Αλμέιδα έχει την δυνατότητα, αν χρειαστεί, να αλλάξει μέσα στο ματς και τον σχηματισμό αλλά ακόμα και την ταχύτητα του παιχνιδιού της ΑΕΚ. 

Βεβαίως ειδικά για ένα ματς όπως το αυριανό απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Αλμέιδα το... ψάχνει και το συζητά με τους συνεργάτες του, μέχρι και την τελευταία στιγμή ως προς τις οριστικές επιλογές. Ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει κάποια έκπληξη στις τελικές αποφάσεις για μια ή δυο θέσεις στην ενδεκάδα. Όμως σύμφωνα με τις... ενδείξεις, ο Αλμέιδα θα διατηρήσει και για το ματς με τον ΠΑΟΚ τον ίδιο σχηματισμό.