«Έσπασε» το σερί της ΑΕΚ: Πρώτη ήττα μετά από εννέα παιχνίδια για την Ένωση
i

© Intime

«Έσπασε» το σερί της ΑΕΚ: Πρώτη ήττα μετά από εννέα παιχνίδια για την Ένωση

Τζιοβάνι Ζάκαρη 01:01 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 14.08.2024

Στην πρώτη της απώλεια μετά από εννέα παιχνίδια υποχρεώθηκε η ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε από την Αντβέρπ στο Βέλγιο. Ποια ήταν η τελευταία ομάδα που νίκησε την Ένωση;

Η ΑΕΚ πλήρωσε τα λάθη της στην Αμβέρσα και ηττήθηκε από την Αντβέρπ με σκορ 1-0. Μοναδικός σκόρερ του αγώνα των playoffs του UEFA Champions League ήταν ο Γιένσεν, ο οποίος με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τελευταίος που τη νίκησε ο Ολυμπιακός

Κάπως έτσι, η Ένωση υποχρεώθηκε στην πρώτη της φετινή ήττα, έπειτα από μία νίκη και μία ισοπαλία εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι Βέλγοι, επομένως, χάλασαν το αήττητο σερί εννέα επίσημων αγώνων, που οι «κιτρινόμαυροι» κρατούσαν από την περασμένη σεζόν. 

Όσο για τα ποια ήταν η τελευταία ομάδα που νίκησε την ΑΕΚ, αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες επικράτησαν της Ένωσης στο μεταξύ τους παιχνίδι, τον περασμένο Απρίλη, το οποίο αφορούσε την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Τότε, η ομάδα του Ανιγκό πανηγύρισε τη νίκη χάρη στα γκολ των Χουάνγκ και Βαλμπουενά (2-1), όμως το 3-0 της ομάδας του Αλμέιδα, στο πρώτο ματς, της χάρισε το εισιτήριο για τον τελικό. 

Από τότε και μέχρι το αποτέλεσμα στο Βέλγιο, η ΑΕΚ μετρούσε μία νίκη εναντίον των «ερυθρόλευκων» (1-3), μία με τον ΠΑΟΚ που επικράτησε με 4-0, δύο διαδοχικές ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (0-0), ένα τρίποντο επί του Άρη (2-1), ένα επιπλέον επί του Βόλου (4-0) και τέλος μία κατάκτηση Κυπέλλου κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» (2-0). Όσο για τη φετινή σεζόν, ο συνολικός απολογισμός έως απόψε (23/8) ήταν μία νίκη και μία ισοπαλία με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.