Ο Μισελέν επίσημα στην Μπορντό και η ρήτρα στο ταμείο της ΑΕΚ
i

Κλεμάντ Μισελέν/©intime

Ο Μισελέν επίσημα στην Μπορντό και η ρήτρα στο ταμείο της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 00:14 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 14.08.2024

Η Μπορντό τήρησε τα συμφωνηθέντα με την ΑΕΚ και απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή τον Μισελέν για τα επόμενα τρία χρόνια και φυσικά κατέβαλε και την αντίστοιχη ρήτρα

Πέρυσι τέτοια εποχή, ο Κλεμάντ Μισελέν ήταν στην Ολλανδία μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και έκανε προετοιμασία με τον Ματίας Αλμέιδα. Με το μυαλό του Γάλλου μπακ να είναι πολύ εμφανώς στην προοπτική της αποχώρησης και της επόμενης ομάδας του. 

Στην Μπορντό ο Μισλέν

Έναν χρόνο μετά, η Μπορντό ανακοίνωσε και επίσημη πως αποκτά τον Μισελέν με ελεύθερη μεταγραφή για τρία χρόνια .

Ήδη από τον περασμένο Γενάρη είχε διαμηνύσει στην ΑΕΚ πως είχε σκοπό να ενεργοποιήσει την οψιόν που υπήρχε για την αγορά του ποδοσφαιριστή, στην συμφωνία για τον μονοετή δανεισμό. Και με την επίσημη ανακοίνωση σήμερα, ουσιαστικά σφραγίστηκε και η ρήτρα που θα εισπράξει η Ένωση, η οποία είναι περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ. 

Θα μπορούσε μάλιστα να ήταν σχεδόν διπλάσια, αν η Μπορντό δεν τα είχε κάνει μούσκεμα τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές και δεν έχανε μέσα από τα χέρια της, την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Σε περίπτωση ανόδου, η ρήτρα ήταν πολύ υψηλότερη. Όμως ακόμα και έτσι, είναι ένα σημαντικό έσοδο για την ΑΕΚ από παίκτη που δεν υπολόγιζε και που δεν ήθελε και ο ίδιος να μείνει. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μπορντό:

«Η Μπορντό είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την τελική υπογραφή του Κλερμέν Μισελέν για τρία χρόνια. Ο σύλλογος έχει ζητήσει οψιόν αγοράς με την ΑΕΚ. Ο Μισελέν εγκαθίσταται μακροπρόθεσμα στο Μπορντό! Ο Κλεμάν υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2026».