Στο μυαλό του Αλμέιδα: Το σημερινό ντέρμπι είναι ο τελικός των τελικών
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Στο μυαλό του Αλμέιδα: Το σημερινό ντέρμπι είναι ο τελικός των τελικών

Κώστας Τσίλης 11:28 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:39 - 14.08.2024

Το αποψινό ματς με τον Ολυμπιακό στην Φιλαδέλφεια είναι το τέταρτο σερί ντέρμπι για την ΑΕΚ μέσα σε δέκα ημέρες, αλλά έχει πλέον τον χαρακτήρα ενός "τελικού".

Η ΑΕΚ απόψε απέναντι στον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, κλείνει έναν κύκλο με πρωτόγνωρο πρόγραμμα, ο οποίος είχε ανοίξει πριν από δέκα μέρες πάλι με τον ίδιο αντίπαλο. Είναι το τέταρτο σερί ντέρμπι για την Ένωση. Και η αλήθεια είναι πως ποτέ ξανά στην ιστορία της, η ΑΕΚ δεν είχε κληθεί να αντιμετωπίσει δυο φορές τον Ολυμπιακό, μια τον Παναθηναϊκό και μια τον ΠΑΟΚ, μέσα σε διάστημα μόλις δέκα ημερών. Όμως το αποψινό ματς, έστω και αν απομένουν δυο αγωνιστικές για το φινάλε, όλοι στην ΑΕΚ το αντιμετωπίζουν ως τελικό. Με πρώτο τον Ματίας Αλμέιδα

Τελευταία στιγμή θα πάρει ο Αλμέιδα οριστικές αποφάσεις για την ενδεκάδα της ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

00:02 - 03.05.2023

Τελευταία στιγμή θα πάρει ο Αλμέιδα οριστικές αποφάσεις για την ενδεκάδα της ΑΕΚ

Η τελευταία προπόνηση έδωσε εικόνα στον Αλμέιδα για την αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του, όμως οι οριστικές αποφάσεις για την ενδεκάδα απέναντι στον Ολυμπιακό θα παρθούν λίγο πριν την σέντρα

Ο Αργεντινός τεχνικός από το ξεκίνημα αυτού του κύκλου των συνεχόμενων ντέρμπι πριν από δέκα μέρες στο Φάληρο, είχε στην άκρη του μυαλού του πως θα έπρεπε να κάνει διαχείριση του υλικού προκειμένου να βγει αυτό το πρόγραμμα. Και στην πραγματικότητα δεν είχε φτιάξει ποτέ ένα αγωνιστικό πλάνο αποκλειστικά και μόνο για το ματς που η ΑΕΚ είχε μπροστά της. Τώρα όμως, για περισσότερους από έναν λόγους, αυτό δεν ισχύει. Το αποψινό ματς ο Αλμέιδα το προσεγγίζει ως έναν τελικό. Σαν να υπάρχει μόνο αυτό το παιχνίδι, παρόλο που απόψε δεν τελειώνει το πρωτάθλημα. 

Είναι τέτοια η κρισιμότητα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και τέτοιες οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην ομάδα, που πλέον ο Αργεντινός τεχνικός δεν μπορεί να κάνει... προβολή και στο επόμενο ματς, φτιάχνοντας το αποψινό πλάνο. 

Για τον Αλμέιδα και για τους ποδοσφαιριστές του, υπάρχει μόνο η αποψινή "μάχη" στη Νέα Φιλαδέλφεια, που πρέπει να την κερδίσουν. Και μόνο μόλις τελειώσει, θα αρχίσουν να σκέφτονται και να κοιτούν το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Άρη.