Τα εννέα γκολ σε έξι ματς, η ενίσχυση και τα «λιοντάρια» του Αλμέιδα (vids)

Τα εννέα γκολ σε έξι ματς, η ενίσχυση και τα «λιοντάρια» του Αλμέιδα (vids)

Κώστας Τόπας 18:08 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:44 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ για έκτο διαδοχικό παιχνίδι είδε την εστία της να παραβιάζεται και να μετράει ήδη εννέα τέρματα παθητικό, δείχνοντας πως η ενίσχυση στα «μετόπισθεν» είναι αναγκαία.

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, έμεινε με δέκα παίκτες από το 25' αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα προκειμένου να κάνει την ανατροπή και να γευτεί τη χαρά των τριών βαθμών, παίρνοντας τη νίκη με 3-2 κόντρα στην ομάδα του Βόλου

Η φετινή ΑΕΚ δείχνει πως αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στην αμυντική της γραμμή. Αυτό άλλωστε μπορεί να διαπιστώσει κάποιος μέσα από την «γλώσσα» των αριθμών. Εξι παιχνίδια έχει δώσει φέτος η Ένωση και σε όλα βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Μόνο δύο φορές κατάφεραν οι «κιτρινόμαυροι» να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και το τελευταίο σφύριγμα να τους βρει νικητές.

Η αρχή έγινε στο Ζάγκρεμπ, κόντρα στη Ντιναμό, εκεί που η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με ανατροπή στο 90', με 2-1. Στη ρεβάνς, βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα αλλά στο τέλος, αφού καρδιοχτύπησε, έκανε το 2-2 και πήρε το εισιτήριο για τα Play Offs του Champions League. Ακολούθησαν τα παιχνίδια με την Αντβέρπ. Στην Αμβέρσα, αρχικά, ηττήθηκε με 1-0 και στη Νέα Φιλαδέλφεια έπειτα οι Βέλγοι προηγήθηκαν ξανά και στο τέλος πανηγύρισαν την πρόκριση με 2-1. Νωρίτερα, είχε μεσολαβήσει το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό, από τον οποίο η ΑΕΚ πάλι δέχθηκε πρώτη γκολ, αλλά στο τέλος απέφυγε την ήττα (1-1). 

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και το βράδυ της Κυριακής (03/09) στο Πανθεσσαλικό. Εκεί όπου ο Ντέλετιτς έβαλε μπροστά στο σκορ τον Βόλο από το 8', αλλά η ΑΕΚ απέδρασε με ένα μεγάλο διπλό στο 93' κι ενώ αγωνιζόταν από νωρίς με δέκα παίκτες.

Στο Πανθεσσαλικό μένει με δέκα αλλά στο τέλος πάντα νικάει

Η περυσινή σεζόν έκλεισε ιδανικά για την ΑΕΚ. Αφού πρώτα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας, Η Ένωση νίκησε τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet 2-0 στο Πανθεσσαλικό και πανηγύρισε την κατάκτηση του τρίτου νταμπλ στην ιστορία της. Η Ένωση παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το έκτο λεπτό λόγω της αποβολής του Ρότα με απευθείας κόκκινη κάρτα πήρε αυτό που ήθελε χάρη στο τέρμα του Αρόλντ Μουκουντί στο 26ο λεπτό και το σπουδαίας κλάσης και ποιότητας γκολ του Πάολο Φερνάντες στο 90+1'. 

Την Κυριακή (03/09) η ΑΕΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας του Πέτρου Μάνταλου, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 24ο λεπτό για μαρκάρισμα στον Κόμπα και θα χάσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ωστόσο, όπως στον περυσινό τελικό, έτσι και τώρα οι «κιτρινόμαυροι» δεν έπαψαν λεπτό να μάχονται στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος δικαιώθηκαν για την προσπάθειά τους, κατακτώντας τη νίκη.

Χτυπάει πάντα στο τέλος

Η ΑΕΚ συνηθίζει να χτυπάει πάντα στο τέλος, μιας και τα πέντε από τα εννιά τέρματά της μετά το 85'! Κόντρα στη Ντιναμό, βρήκε δίχτυα δύο φορές μετά το 92' και μάλιστα δύο φορές. Επειτα, στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό, η Ένωση σκόραρε ξανά προς το τέλος και συγκεκριμένα στο 78'. Στη ρεβάνς με την Αντβέρπ ο Αραούχο «χτύπησε» στο 90' για να κάνει το 1-1. Την Κυριακή (03/09) η ιστορία συνεχίστηκε με την ΑΕΚ να βρίσκει δίχτυα στο 93', χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ.

Η άμυνα «φωνάζει» ενίσχυση

«Εμένα μου αρέσει να κερδίζω. Όταν χάνουμε πραγματικά υποφέρω γιατί είμαι δεμένος με την ομάδα. Είναι σαν να αφήνεις ένα λιοντάρι που είναι ματωμένο, αλλά αν σε αρπάξει σε τρώει. Αυτό είμαστε εμείς. Την αγάπη και το πάθος δεν την αλλάζουμε με τίποτα», ήταν τα συγκλονιστικά λόγια του Ματίας Αλμέιδα μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο. Στο Πανθεσσαλικό αποδείχθηκε ότι ένα παιχνίδι δεν τελειώνει έως ότου ο διαιτητής να σφυρίξει τρεις φορές. Ολα μπορούν να γίνουν και να ανατραπούν. 

Η ΑΕΚ δέχθηκε δύο τέρματα, έμεινε με παίκτη λιγότερο, ωστόσο με μέταλλο πρωταθλητή πήρε αυτό που κυνηγούσε από την αρχή του παιχνιδιού με τον Βόλο. Τη νίκη. Ωστόσο, αυτό δεν έκρυψε τα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία της Ένωσης γι' ακόμη ένα ματς. Είναι ενδεικτικό ότι τη φετινή σεζόν, η ΑΕΚ έχει δώσει έξι παιχνίδια και σε κανένα από αυτά δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. 

Εως τώρα έχει δεχθεί εννέα τέρματα σε Ελλάδα κι Ευρώπη, στο σύνολο ενώ πέρυσι στον ίδιο αριθμό αγώνων είχε μόλις τρία. Σαφέστατα, αυτό που θα πρέπει να διαχειριστεί η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, είναι το ψυχολογικό κομμάτι, μιας κι ελάχιστα έχουν αλλάξει - όσον αφορά τα πρόσωπα - στην αμυντική γραμμή της Ένωσης. Βέβαια, οι «κιτρινόμαυροι» θα χρειαστούν άμεση ενίσχυση τόσο στην άμυνα, αν αναλογιστεί κανείς και τον απαιτητικό αριθμό αγώνων που θα χρειαστεί να δώσουν στην Ευρώπη, κόντρα σε ομάδες επιπέδου Champions League αλλά και στην Ελλάδα, προκειμένου να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.