Τα γκολ που περιμένει η ΑΕΚ από τα φορ της και η εμπιστοσύνη του Αλμέιδα
i

Έκι Πόνσε/©intime

Τα γκολ που περιμένει η ΑΕΚ από τα φορ της και η εμπιστοσύνη του Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 02:38 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:11 - 14.08.2024

Τόσο ο Πόνσε, όσο και ο Γκαρσία μετρούν πολλές χαμένες ευκαιρίες και ελάχιστα τέρματα μέχρι τώρα στη σεζόν, αλλά ο Αλμέιδα τους στηρίζει και ξέρει πως η ποιότητα αμφότερων, θα γίνει και αποτελεσματικότητα

Για το οργανισμό της ΑΕΚ θέμα για το εάν έπρεπε ή όχι να γίνει rotation στο ματς με την Κηφισιά, δεν τίθεται. Πολύ περισσότερο εάν ήταν αυτή η αιτία της ανέλπιστης απώλειας των δυο βαθμών. Για τον Ματίας Αλμέιδα δεν υπάρχουν ούτε βασικοί, ούτε αναπληρωματικοί, αλλά μόνο ένα ρόστερ που πρέπει να είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή, να μπει στο γήπεδο και να κάνει την δουλειά. Στην ΑΕΚ το "διάβασμα" του παιχνιδιού της Καισαριανής στέκεται πρωτίστως και κυρίως στις πολλές κλασικές χαμένες ευκαιρίες και δευτερευόντως στο πέναλτι μαρς που δεν δόθηκε στο 90' και προφανώς αλλοίωσε το αποτέλεσμα. 

Για το πρώτο κομμάτι, που είναι και το πρωτεύον, προφανώς και ο Αλμέιδα θα ψαχτεί για να το λύσει. Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά. Όπως διαβάσατε ήδη στο Sportal.gr, η ΑΕΚ στα δυο ματς με τον Πανσερραϊκό και την Κηφισιά, που έχασε συνολικά τέσσερις βαθμούς, έκανε 52 τελικές προσπάθειες. Μισή κατοστάρα φάσεις. Φυσικά και το βάρος πέφτει και στους δυο σέντερ φορ της ΑΕΚ. Αφενός διότι το σκοράρισμα είναι η... δουλειά τους. Αφετέρου διότι πρόκειται για δυο εξαιρετικά ποιοτικούς επιθετικούς και με ακριβή μετοχή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. 

Είναι δεδομένο πως από την ΑΕΚ έχουν λείψει τα γκολ του Λιβάι Γκαρσία αλλά και του Έκι Πόνσε. Ο πρώτος άλλωστε δεν έχει βρει ακόμα δίχτυα στην φετινή σεζόν σε επίσημο ματς και ο δεύτερος έχει σκοράρει μόλις δυο φορές. Βεβαίως για τον Γκαρσία υπάρχει η παράμετρος, πως έχει χάσει πολλά παιχνίδια, λόγω τραυματισμού. Μάλιστα πριν από το ματς στην Καισαριανή που μπήκε ως αλλαγή, στο πρωτάθλημα μετρούσε μόνο 74 αγωνιστικά λεπτά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Που όμως και εκεί είχε χάσει κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Όπως κλασικές ευκαιρίες για γκολ είχε χάσει και στο Μπράιτον. 

Όσο για τον Πόνσε, ο οποίος έχει παίξει περισσότερο από τον Λιβάι, μετράει μέχρι τώρα μόλις δυο γκολ. Ένα στο πρωτάθλημα και ένα στην Ευρώπη. Βεβαίως είναι αλήθεια πως και στο ματς με τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη Δευτέρα, όπου είχε και δοκάρι, αλλά και το Σάββατο με την Κηφισιά, έκανε πολύ καλά παιχνίδια. Αλλά και πάλι έχασε και αυτός πολλές και κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Ειδικά στην Καισαριανή, δυο φορές φάτσα με το τέρμα, δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς. 

Εννοείται πως αγωνιστική οικονομία της ΑΕΚ, λείπουν τα γκολ από τα δυο βασικά σέντερ φορ της. Το ξέρουν και οι ίδιοι και τόσο ο Πόνσε, όσο και ο Γκαρσία το θέλουν πολύ να ανοίξουν γραμμή με τα αντίπαλα δίχτυα. Με τον Αλμέιδα να τους στηρίζει απόλυτα σ' αυτό και να τους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Ο Αργεντινός τεχνικός εξακολουθεί να πιστεύει πολύ στην ποιότητα και του Γκαρσία και του Πόνσε, αλλά και στην εκτελεστική τους δυνατότητα. Προσπαθεί αυτή την εμπιστοσύνη να την περάσει και στους δυο παίκτες. Και θεωρεί πως όσο η ΑΕΚ συνεχίζει να παράγει ευκαιρίες και να φτιάχνει τόσο καλές φάσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, τα γκολ θα έρθουν και από τον Γκαρσία, αλλά και από τον Πόνσε

🔴Baladeros LIVE: Το ιστορικό 2-4 του Φαλήρου, η γκέλα της ΑΕΚ και ο κερδισμένος Παναθηναϊκός

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!