Το μοναδικό παράπονο του Αλμέιδα, είναι τρεις φάσεις που η ΑΕΚ πλήρωσε ακριβά (vids)

Ματίας Αλμέιδα

i

©intime

Το μοναδικό παράπονο του Αλμέιδα, είναι τρεις φάσεις που η ΑΕΚ πλήρωσε ακριβά (vids)

Κώστας Τσίλης 08:31 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:50 - 14.08.2024

Από τα πεπραγμένα της ΑΕΚ μέχρι στιγμής στη σεζόν, ο Αλμέιδα είναι πολύ ικανοποιημένος και έχει παράπονο μόνο για τρεις φάσεις, οι δυο εξ αυτών... καρμπόν

Η ΑΕΚ πήγε σ' αυτή την διακοπή των αγωνιστικών της υποχρεώσεων για τις εθνικές ομάδες, έχοντας φτάσει αισίως τα 13 επίσημα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν είναι δα και λίγα. Πέρυσι ακριβώς την ίδια εποχή, είχε δώσει σχεδόν τα μισά. Στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ βρίσκεται πέντε βαθμούς από την κορυφή, έχοντας ήδη παίξει ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Πέρυσι ήταν έξι οι βαθμοί της διαφοράς στο αντίστοιχο διάστημα και είχε πάει για ντέρμπι μόνο στην Λεωφόρο. Ενώ στην Ευρώπη, μετά από δυο αγωνιστικές, είναι πρώτη σ' έναν όμιλο που όλοι την υπολόγιζαν για τελευταία. Ίσως και χωρίς βαθμό.

Ο Ματίας Αλμέιδα απ' όλα αυτά, είναι πολύ ικανοποιημένος. Δεν το λέει κλισέ, δεν το κάνει ποτέ. Από τους παίκτες του και όσα έχουν κάνει, είναι απολύτως ικανοποιημένος. Και θεωρεί πως ακόμα και για τον καλοκαιρινό αποκλεισμό από την Αντβέρπ ή τις απώλειες στο πρωτάθλημα υπάρχουν πολλές παράμετροι, που δεν έχουν να κάνουν με κακή απόδοση. Μέχρι στιγμής από τους παίκτες του, ο Αλμέιδα έχει παράπονα μόνο από τις τρεις συγκεκριμένες φάσεις. Όχι επειδή τις πλήρωσε ακριβά η ΑΕΚ, αλλά επειδή είχαν συζητηθεί και αναλυθεί ενδελεχώς, στην προετοιμασία πριν από τα ματς. 

Η πρώτη φάση ήταν το γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ από τον Πανσερραϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια για το πρωτάθλημα. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Ο Αλμέιδα πριν από το ματς, στην ανάλυση που είχε κάνει στους ποδοσφαιριστές του, επί της ουσίας είχε ζητήσει να προσέξουν αυτό τον τρόπο ανάπτυξης και εκτέλεσης που οδήγησε στο γκολ. Και ως εκ τούτου ο Αργεντινός τεχνικός είχε το παράπονο πως θα έπρεπε οι παίκτες του να είναι προετοιμασμένοι για να την αποτρέψουν. 

Η δεύτερη φάση, ήταν το πρώτο γκολ από τη Αντβέρπ, στην ρεβάνς των Play Offs του Champions League πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν ένα τέρμα, που η ΑΕΚ το δέχθηκε από επίθεση η οποία ξεκίνησε από πλάγιο που εκτέλεσαν οι Βέλγοι. Είχε προηγηθεί συζήτηση πριν από το ματς και μάλιστα εκτενής, για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί ένα γκολ από πλάγιο, στο παιχνίδι του με την Μπράγκα. Και προφανώς η συζήτηση αφορούσε την συγκέντρωση που πρέπει να υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάτι όμως που δεν έγινε στην συγκεκριμένη φάση. 

Όσο για την τρίτη φάση που έχει παράπονο ο Αλμέιδα, είναι το πρώτο γκολ στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ. Φάση που είναι καρμπόν με το γκολ απέναντι στον Πανσερραϊκό. Πάλι στο ξεκίνημα του ματς, πάλι από πίεση, ανάπτυξη από το αριστερό άκρο (δεξί της ΑΕΚ), σέντρα και εκτέλεση από την καρδιά της μεγάλης περιοχής. Επίσης ήταν μια φάση που ο Αλμέιδα είχε συζητήσει πριν από το ματς με τους παίκτες του, στην ανάλυση του αντιπάλου. Παρόλα αυτά και πάλι αυτή η συζήτηση, δεν είχε αποτέλεσμα. 

Αν βγουν από το κάδρο αυτές οι τρεις φάσεις, που όμως είναι σημαντικές και κόστισαν, ο Αλμέιδα δεν έχει απολύτως κανένα άλλο παράπονο από τους παίκτες του. Ούτε για τον αποκλεισμό από την Άντβερπ, ούτε για παιχνίδια που χάθηκαν βαθμοί. 

Θεωρεί ο Αργεντινός τεχνικός πως οι ποδοσφαιριστές έχουν δώσει τις "μάχες" όπως έπρεπε και φυσικά θεωρεί πως όταν η ομάδα θα ρολάρει και θα βρει ακόμα περισσότερο τον ρυθμό της, η καλή αγωνιστική εικόνα που έχουν δείξει σε ματς, θα έχει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια.