Η ΑΕΚ θα παίξει κρίσιμα ματς με βασικό τον Πιερό και πρέπει να προσαρμοστεί σ' αυτό

Πιερό

i

Φραντζί Πιερό/©intime

Η ΑΕΚ θα παίξει κρίσιμα ματς με βασικό τον Πιερό και πρέπει να προσαρμοστεί σ' αυτό

Κώστας Τσίλης 16:10 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:16 - 23.09.2024

Δεν έχει συνηθίσει η Ένωση να παίζει μ' έναν φορ σαν τον Αϊτινό στην κορυφή και φάνηκε και στο παιχνίδι με την Athens Kallithea, αλλά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, καλείται να το... μάθει επειγόντως

Όταν η ΑΕΚ αποκτούσε τον Φραντζί Πιερό, ήξερε πως βάζει στο ρόστερ της έναν εντελώς διαφορετικού τύπου σέντερ φορ, σε σχέση με τον Λιβάι Γκαρσία. Αυτό που ενδεχομένως δεν είχε κανείς στην ομάδα στο μυαλό του, ήταν πως θα χρειαζόταν μέσα σε μόνο λίγες μέρες και λίγες προπονήσεις, ο Αϊτινός φορ θα έπαιρνε την θέση του βασικού. Και μάλιστα σε συνεχόμενα ματς.

Η ΑΕΚ δεν είχε εικόνα για να χάσει βαθμούς ούτε στην Λεωφόρο, ούτε με Λαμία, αλλά…
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

09:00 - 23.09.2024

Η ΑΕΚ δεν είχε εικόνα για να χάσει βαθμούς ούτε στην Λεωφόρο, ούτε με Λαμία, αλλά…

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για τις δυο... πραγματικότητες που βιώνει ταυτόχρονα η ΑΕΚ, για τον υπερβολικό και παράλογο αριθμό απουσιών λόγω τραυματισμού αλλά και το... ζύγι που έχει μπει πλέον για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Είχε φανεί και στο ματς με τον Βόλο, φάνηκε και απ' αυτό στην Λεωφόρο απέναντι στην Athens Kallithea, πως οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έχουν μάθει να παίζουν μ' έναν σέντερ φορ με τα χαρακτηριστικά του Πιερό στην κορυφή της επίθεσης. Στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού παιχνιδιού, υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερις φάσεις, που οι "κιτρινόμαυροι" πέρασαν κάθετες πάσες με την λογική να τρέξει ο Γκαρσία στον χώρο και να βγει τετ α τετ. Κάτι που ο Λιβάι το... έχει, αλλά ο Πιερό δεν μπορεί να το κάνει.

Επίσης χρειαζόταν να βγει ο Πιερό πολύ μακριά από την περιοχή για να πάρει μπάλα. Και ακόμα και όταν αυτό συνέβαινε, δεν είχε παίκτη κοντά του για να τον βοηθήσει και να συνεργαστεί μαζί του. Βεβαίως στο δεύτερο ημίχρονο κάπως προσαρμόστηκε η ΑΕΚ στο παιχνίδι του Πιερό και ήταν μάλιστα αυτός που έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες μέσα από την μικρή περιοχή.

Η ουσία του πράγματος, είναι πως η ΑΕΚ πλέον είναι υποχρεωμένη να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο παιχνίδι του Πιερό. Διότι έτσι όπως είναι τα πράγματα, θα πάει με τον Αϊτινό βασικό καταρχάς στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό και ίσως και στο ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό. Καθότι είναι απίθανο να προλάβει να έχει ξεπεράσει εγκαίρως τον τραυματισμό του ο Γκαρσία (τουλάχιστον για την Κυριακή), αλλά και να είναι έτοιμος τόσο γρήγορα για ενδεκάδα ο Αντονί Μαρσιάλ (παρότι έχει δείξει εξαιρετική εικόνα).