Ο Μουκουντί και ο Βίντα δεν είναι μόνο για να παίζουν άμυνα
i

Ντομαγκόι Βίντα/intime

Ο Μουκουντί και ο Βίντα δεν είναι μόνο για να παίζουν άμυνα

Κώστας Τσίλης 22:50 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:04 - 14.08.2024

Ο Αλμέιδα δεν περιμένει από τα στόπερ του μόνο συμμετοχή στην ανασταλτική λειτουργία και το δουλεύει και στις προπονήσεις

Το δόγμα του Ματίας Αλμέιδα θέλει έτσι κι αλλιώς κάθε ποδοσφαιριστή μέσα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, να συμμετέχει σ' όλα τα σκέλη του παιχνιδιού. Όχι μόνο αυτό που αφορά την... γραμμή του. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των δυο κεντρικών αμυντικών. Για τον Αλμέιδα είναι κεφαλαιώδες τα δυο στόπερ να συμμετέχουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Και όχι μόνο κατ' ανάγκη. 

Στην φιλοσοφία του Αλμέιδα που είχε φανεί ήδη από την περυσινή σεζόν, το κτίσιμο των επιθέσεων της ΑΕΚ ξεκινούσε από τους δυο κεντρικού αμυντικούς. Και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο Αργεντινός τεχνικός ζητούσε από τον τερματοφύλακα να κάνει γέμισμα. Τις περισσότερες φορές η πρώτη πάσα πήγαινε στα στόπερ και από εκεί ξεκινούσε η ανάπτυξη του παιχνιδιού. 

Αυτή ακριβώς την άσκηση έκανε ο Αλμέιδα στην σημερινή πρωινή προπόνηση. Με τον Βίντα και τον Μουκουντί να βρίσκονται μαζί στην ίδια ομάδα στην άσκηση για τα τελειώματα φάσεων, αλλά με επίθεση που ξεκινούσε από τα μετόπισθεν. Από τους δυο κεντρικούς αμυντικούς.