ΑΕΚ: Τι σημαίνουν τα 67 λεπτά του Γκατσίνοβιτς στις Σέρρες, για το ματς με τον Άρη
i

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς/©intime

ΑΕΚ: Τι σημαίνουν τα 67 λεπτά του Γκατσίνοβιτς στις Σέρρες, για το ματς με τον Άρη

Κώστας Τσίλης 08:16 - 28.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 20.08.2024

Ο Γκατσίνοβιτς είναι το μοναδικό... ερωτηματικό όσον αφορά την ενδεκάδα της ΑΕΚ στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Άρη

Η αλήθεια είναι πως ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να τσεκάρει ακόμα και το τελευταίο λεπτό της τελευταίας προπόνησης, πριν κάνει οριστικές επιλογές για το αγωνιστικό πλάνο ενός παιχνιδιού της ΑΕΚ. Πολλώ δε μάλλον όταν έχει την σημασία του κυριακάτικου ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον Άρη. 

Από την άλλη μεριά, οι εννέα από τους 11 της περασμένης Κυριακής στη Νίκαια, δεν γίνεται να αλλάξουν. Ενώ και η επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του, είναι δεδομένη. Επομένως το μοναδικό ερωτηματικό είναι αν θα ξεκινήσει ή όχι ο Γκατσίνοβιτς στην βασική ενδεκάδα. Για πρώτη φορά μετά από την επιστροφή του και σε ματς πρωταθλήματος. 

Προφανώς και ο Σέρβος χαφ είναι παίκτης ενδεκάδας για τον Αλμέιδα. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Ήταν κομβικός παίκτης ο Γκατσίνοβιτς για το αγωνιστικό μοντέλο του Αργεντινού τεχνικού πριν τον τραυματισμό του. Παραμένει και μετά την επιστροφή του. Το μοναδικό ζήτημα είναι αν μετά από δυο μήνες απουσίες, είναι έτοιμος ο Σέρβος να παίξει σε τρίτο συνεχόμενο ματς μέσα σε μια εβδομάδα και μάλιστα βασικός. 

ΑΕΚ: Ο Ελίασον «παίζει» δυνατά για μια θέση στην αποστολή του ματς με Άρη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:00 - 27.01.2023

ΑΕΚ: Ο Ελίασον «παίζει» δυνατά για μια θέση στην αποστολή του ματς με Άρη

Ο Ελίασον έχει πολλές πιθανότητες να μπει στην αποστολή της ΑΕΚ για το ματς της Κυριακής (29/1) με τον Άρη, πριν καν συμπληρωθούν τρεις μήνες από τότε που έκανε την επέμβαση στην περόνη

Ο Αλμέιδα έδωσε στον Γκατσίνοβιτς θέση στην ενδεκάδα στο ματς της Τετάρτης στις Σέρρες. Και τον άφησε στο γήπεδο για 67 λεπτά. Με δεδομένο πως κανείς άλλος εξ όσων ξεκίνησαν βασικοί στην ρεβάνς με τον Πανσερραϊκό, δεν θα είναι στην ενδεκάδα του ματς με τον Άρη, το πιο πιθανό σενάριο για να συμβεί το ίδιο και με τον Γκατσίνοβιτς. Να τον κρατήσει δηλαδή ο Αλμέιδα στον πάγκο, να τον ρίξει στο ματς ως αλλαγή και να κάνει πιο ομαλή την επιστροφή του Σέρβου στην αγωνιστική δράση. Σ' αυτή την περίπτωση, η ενδεκάδα με Άρη, θα είναι ίδια μ' αυτή της Νίκαιας, με τον Γκαρσία αντί του Φαν Βέερτ στην κορυφή της επίθεσης. 

Υπάρχει ωστόσο και η εκδοχή, αυτά τα 67 αγωνιστικά λεπτά που έδωσε ο Αλμέιδα στον Γκατσίνοβιτς στο ματς της Τετάρτης, να είναι όσα χρειάζεται ο παίκτης για να αποκτήσει και πάλι τον αγωνιστικό ρυθμό που του έλειπε, μετά από δυο μήνες απουσίας. Και να τον ξεκινήσει ξανά βασικό στο ματς με τον Άρη. Σ' αυτή την περίπτωση ο Πινέδα θα μετακινηθεί στον άξονα ως δεύτερος αμυντικός χαφ και ένας εκ των Γιόνσον ή Σιμάνσκι θα μείνει στον πάγκο. Όμως αυτό είναι σενάριο που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες. Χωρίς να αποκλείεται.