Αυτό που ψάχνει ο Αλμέιδα με Ολυμπιακό και το «κάστρο» της OPAP Arena
i

©Intime

Αυτό που ψάχνει ο Αλμέιδα με Ολυμπιακό και το «κάστρο» της OPAP Arena

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:40 - 13.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 14.08.2024

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά. Έχει καταφέρει πολλά στον έναν χρόνο που κάθεται στον πάγκο της ΑΕΚ. Όμως απέναντι στον Ολυμπιακό ψάχνει κάτι που δεν έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Η ώρα του πρώτου μεγάλου ντέρμπι της σεζόν πλησιάζει! Το βράδυ της Κυριακής (13/9, 21:30) η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στην «OPAP Arena» για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σε μία αναμέτρηση που κάθε άλλο παρά αδιάφορη μπορεί να περνάει.

Από τη μία η... γνωστή ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, που ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν με την πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Champions League, αλλά στη συνέχεια γνώρισε τον πικρό αποκλεισμό από την Αντβέρπ και μέτρησε μία ισοπαλία και μία νίκη με Πανσερραϊκό (εντός) και Βόλο (εκτός) αντίστοιχα.

Και από την άλλη ο... νέος Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που εντυπωσίασε στο πρώτο chapter της χρονιάς, ξεπερνώντας τα εμπόδια των Γκενκ και Τσουκαρίτσκι για να μπει στους ομίλους του Europa League, ενώ στο πρωτάθλημα έκανε το 3/3 κόντρα σε Πανσερραϊκό, Ατρόμητο και Λαμία (όλα τα ματς εντός), πραγματοποιώντας άκρως πειστικές εμφανίσεις.

Οι δύο αυτές ομάδες λοιπόν πήραν τις ανάσες τους όσο μπορούσαν στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες και θα δώσουν την πρώτη μεταξύ τους «μάχη» για φέτος. Και είναι τόσο νωρίς που δεν πρόκειται να κρίνει κάτι, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία όταν μιλάμε για ένα ματς ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Πάντα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει η ατμόσφαιρα ενός τελικού.

Έτσι βλέπουν άπαντες στην Ένωση αυτόν τον αγώνα και είναι δεδομένο ότι θα δώσουν κάτι παραπάνω από το 100%, προκειμένου τα μεσάνυχτα της Κυριακής (13/9) να είναι εκείνοι που θα χαμογελούν. Αυτό είναι και ένα προσωπικό στοίχημα του Ματίας Αλμέιδα με τον ίδιο του τον εαυτό, το οποίο θέλει να κερδίσει στο... κάστρο της «OPAP Arena».

Αυτό που ψάχνει ο Αλμέιδα κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει κάνει σχεδόν τα πάντα σε αυτόν τον έναν χρόνο που κάθεται στον πάγκο του Δικεφάλου. Και μόνο το γεγονός ότι στην πρώτη του χρονιά οδήγησε τους «κιτρινόμαυρους» στο τρίτο νταμπλ της ιστορίας τους και έφερε ξανά τα χαμόγελα στον πλανήτη ΑΕΚ, που την προηγούμενη τετραετία αγνοούνταν, τα λέει όλα.

Ένα από τα λίγα πράγματα που δεν έχει κάνει ο «Πελάδο» αφορά τον Ολυμπιακό. Ποιό είναι αυτό; Δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη κόντρα στην ομάδα του Πειραιά σε αγώνα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Στους δύο περσινούς ο απολογισμός ήταν μία ισοπαλία στον πρώτο γύρο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μία ήττα στον δεύτερο γύρο στην «OPAP Arena».

Από 'κει και πέρα, συνολικά στα έξι ντέρμπι του Αλμέιδα ως προπονητής της ΑΕΚ με Ολυμπιακό υπάρχει η απόλυτη ισορροπία. Δύο νίκες (3-0 ημιτελικά Κυπέλλου, 1-3 playoffs πρωταθλήματος), δύο ισοπαλίες (0-0 α' γύρος κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος, 0-0 playoffs πρωταθλήματος) και δύο ήττες (1-3 β' γύρος κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος, 2-1 ημιτελικά Κυπέλλου).

Το απόρθητο κάστρο της Νέας Φιλαδέλφειας

Στην εξαιρετική περσινή σεζόν της ΑΕΚ πρωταγωνιστικό ρόλο είχε φυσικά και το νέο της σπίτι. Η «OPAP Arena», που σε κάθε αναμέτρηση ήταν κατάμεστη, με τον κόσμο της Ένωσης να αποτελεί τον 12ο παίκτη της ομάδας. Και αυτό είναι κάτι το οποίο φάνηκε κυρίως στα μεγάλα παιχνίδια. Το λένε και οι αριθμοί άλλωστε.

Συγκεκριμένα, στα επτά ντέρμπι που έχει δώσει η Ένωση στο νέο της γήπεδο μετρά τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Αναλυτικά, κέρδισε δις τον ΠΑΟΚ (2-0, 4-0), σημείωσε μία νίκη και μία ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό (1-0, 0-0) και μέτρησε μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα με τους «ερυθρόλευκους» (3-0, 0-0, 1-3).

Γρίφος ολόκληρη η τετράδα της επίθεσης της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:00 - 13.09.2023

Γρίφος ολόκληρη η τετράδα της επίθεσης της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

«Θολή» είναι η εικόνα για τις επιλογές που θα κάνει ο Αλμέιδα σ' όλες τις θέσεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ από την μεσαία γραμμή και μπροστά για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Όσον αφορά τους αριθμούς της γενικότερα στην «OPAP Arena», η ΑΕΚ στα 21 συνολικά ματς που έχει δώσει μέσα στο σπίτι της μετρά 17 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα.