Η ΑΕΚ του Αλμέιδα και το... δις εξαμαρτείν πριν μπει καν ο Σεπτέμβρης!
i

© Intime

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα και το... δις εξαμαρτείν πριν μπει καν ο Σεπτέμβρης!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 10:26 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 25.08.2024

Η ιστορία επαναλήφθηκε μερικές μέρες μετά για την ΑΕΚ στην «OPAP Arena», που πλέον μετρά δύο σοκαριστικά αποτελέσματα μέσα στο σπίτι της πριν μας αποχαιρετίσει ο Αύγουστος...

Ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος της ΑΕΚ ή ο μεγαλύτερος εχθρός της ομάδας δεν θα μπορούσε να έχει φανταστεί ένα τόσο κακό ξεκίνημα στη σεζόν 2024-2025. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ήταν γνωστά τα παιχνίδια που είχε να δώσει στην αρχή η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και κανένα από αυτά δεν ήταν -θεωρητικά πάντα- υψηλού επιπέδου δυσκολίας.

Το ποδόσφαιρο όμως είναι απρόβλεπτο και φροντίζει να μας το υπενθυμίζει πάντα. Έτσι και στην περίπτωση της Ένωσης, για την οποία η χρονιά έχει ξεκινήσει κάτι παραπάνω από στραβά. Πριν λίγες ημέρες γνώρισε τον πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη με αντίπαλο τη Νόα, ενώ το βράδυ του Σαββάτου (24/08) έκανε μία πολύ σοβαρή γκέλα με τη Λαμία.

Και τα δύο σοκαριστικά αποτελέσματα για τον Δικέφαλο ήρθαν μέσα στην «OPAP Arena» και μπροστά στον κόσμο του και μάλιστα αμφότερα είχαν πάρα πολλά κοινά μεταξύ τους. Φυσικά, ακόμα πιο σοκαριστικό ήταν το αποτέλεσμα στην Αρμενία για τους «κιτρινόμαυρους», που γνώρισαν την ήττα με 3-1, αλλά ο αποκλεισμός ήρθε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο ίδιο έργο θεατές

Ουσιαστικά η ΑΕΚ έπαθε ζημιά από δύο ομάδες, που είναι πολύ μικρότερης δυναμικής από εκείνης. Ούτε η Νόα μπορεί να συγκριθεί μαζί της σε οποιονδήποτε τομέα, ούτε και η Λαμία φυσικά. Αμφότερες κατάφεραν όμως να την πληγώσουν και να δημιουργήσουν ένα πολύ άσχημο κλίμα για εκείνη, κάτι το οποίο φάνηκε από τις έντονες αποδοκιμασίες που ακούστηκαν μετά το τελικό σφύριγμα και στα δύο παιχνίδια.

Άλλο ένα κοινό που είχαν οι δύο εντός έδρας αγώνες με Νόα και Λαμία είναι η ανωτερότητα (αλλά και η αστοχία) του Δικεφάλου. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα τελείωσε το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα από την Αρμενία με 21 τελικές προσπάθειες (6 στον στόχο), ενώ στο ματς με τη Λαμία έφτασε τις 26 τελικές προσπάθειες (6 στον στόχο + 2 δοκάρια). Δίχτυα, όμως, και στις δύο αναμετρήσεις βρήκε μόνο από μία φορά. Ενώ ήξερε πως σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν ήταν αρκετό...

«Ο αντίπαλος έκανε μία ευκαιρία, εμείς όσο και να προσπαθήσαμε δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε, πιέσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ματίας Αλμέιδα μετά την ισοπαλία... σαν ήττα κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας, βγάζοντας κι εκείνος από την πλευρά του κάτι σαν απόγνωση σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομάδας του, που σε δύο αναμετρήσεις, στις οποίες αθροιστικά είχαν 47 τελικές (12 στον στόχο) βρήκαν μόλις δύο γκολ και δεν πέτυχαν τον στόχο τους.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!