Το γκολ του Άμραμπατ από την άσπρη βούλα μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν

Ο Νορντίν Άμραμπατ εκτελεί για το 2-0 της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό

i

©Intime

Το γκολ του Άμραμπατ από την άσπρη βούλα μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν

Κώστας Τόπας 17:54 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:03 - 30.09.2024

Ο Νορντίν Άμραμπατ ήταν εκείνος ο οποίος «σφράγισε» τη νίκη για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Βέβαια, αυτό μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν τόσο για την Ένωση όσο και για τον Μαροκινό.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena», καθώς επικράτησε 2-0, χάρη στα γκολ των Πιερό και Άμραμπατ και πάτησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο 92' η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι και είχε την μεγάλη ευκαιρία για να «κλειδώσει» το τρίποντο. Σε μονομαχία στον αέρα με τον Πιερό, ο Τσέριν φάνηκε να βρίσκει την μπάλα με το χέρι. Ο Στέγκεμαν δεν έδωσε κάτι, αλλά κλήθηκε στο VAR και τότε καταλόγισε πέναλτι. Ο Άμραμπατ πήγε στην άσπρη βούλα κι ευστόχησε για το 2-0, σφραγίζοντας το τρίποντο της Ένωσης.

Πιερό: «Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, όλοι τρελάθηκαν» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:36 - 30.09.2024

Πιερό: «Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, όλοι τρελάθηκαν» (vid)

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, Φράνζι Πιερό αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης και κατά την βράβευσή του μίλησε για την προσωπική του απόδοση, αλλά και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος στην «OPAP Arena».

Με αυτόν τον τρόπο, Νόρντιν Άμραμπατ όχι απλώς επικύρωσε τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού (2-0) αλλά κατέγραψε και ένα ιστορικό ρεκόρ. Κι αυτό διότι, ο Μαροκινός βρήκε δίχτυα σε ηλικία 37 ετών και 182 ημερών, και έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ της Ένωσης στο πρωτάθλημα.

Το γεγονός ότι ο Άμραμπατ ευστόχησε από την άσπρη βούλα έχοντας απέναντι του τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά γράμματα. Οχι επειδή το ματς είχε κριθεί, μιας κι απέμεναν ελάχιστα δευτερόλεπτα αλλά για το γεγονός ότι ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού ήταν... σχεδόν ανίκητος, έως τότε, σε εκτελέσεις πέναλτι αντιπάλων.

Πριν από μερικούς μήνες, ο 27χρονος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον αγώνα της ομάδας του με τη Λανς στα play offs του Conference League. Τότε, ο Γάλλοι είχαν κερδίσει πέναλτι. Αλλά, ο Σοτοκά εκτέλεσε το πέναλτι στη δεξιά γωνία, ο Ντραγκόφσκι έπεσε σωστά κι απέκρουσε κρατώντας το μηδέν για τους «πράσινους».

Αυτή ήταν η έκτη φορά που ο Πολωνός πορτιέρε του Παναθηναϊκού είπε «όχι» σε αντίπαλο από την άσπρη βούλα. Η πρώτη φορά ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο απέναντι στον ΠΑΟΚ, όπου ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε πέναλτι των Ντεσπότοφ, Οζντόεφ και Ότο, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με αυτόν τον τρόπο, η εκτέλεση πέναλτι για τον Άμραμπατ, ο οποίος είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στο ντέρμπι στην «OPAP Arena», δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Για τον ίδιο όμως τον Μαροκινό φάνηκε ακριβώς το αντίθετο, καθώς με ψυχραιμία και χωρίς βιασύνη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντας τον πορτιέρε του Παναθηναϊκού σε διαφορετική γωνία.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Νορντίν Άμραμπατ από τότε που εντάχθηκε στην ΑΕΚ τη σεζόν 2021/22 έχει εκτελέσει 12 πέναλτι και μόνο σε ένα από αυτά δεν έχει αστοχήσει. Το 2021, απέναντι στον ΟΦΗ. Ο Ματίας Αλμέιδα είχε διαπιστώσει το πρόβλημα που υπήρχε από την άσπρη βούλα, μιας και ο Λιβάι Γκαρσία δεν είχε καταφέρει να σκοράρει σε μεγάλο βαθμό από εκείνο το σημείο όσο αναλάμβανε τα πέναλτι για την Ένωση (τέσσερα χαμένα και επτά εύστοχα). Κι έτσι σήμερα, ο Μαροκινός έχει αναλάβει χρέη εκτελεστή στα πέναλτι που κερδίζει η ομάδα του και για την ώρα τουλάχιστον, βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.