Το μοναδικό που δεν πήγε καλά στο πλάνο του Αλμέιδα για το ματς στα Γιάννενα
i

Νταμιάν Σιμάνσκι/©intime

Το μοναδικό που δεν πήγε καλά στο πλάνο του Αλμέιδα για το ματς στα Γιάννενα

Κώστας Τσίλης 10:15 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 14.08.2024

Σχεδόν όλα δούλεψαν όπως τα είχε σχεδιάσει ο Αλμέιδα στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ, εκτός από ένα σημείο το οποίο αφορά τον Σιμάνσκι αλλά δεν έχει να κάνει με την απόδοσή του

Προφανώς και ο Ματίας Αλμέιδα ήταν ικανοποιημένος σίγουρα από το αποτέλεσμα της ΑΕΚ στα Γιάννενα, αλλά και από τον τρόπο που οι ποδοσφαιριστές του εκτέλεσαν το αγωνιστικό σχέδιο που είχε εκπονηθεί. Αν φυσικά "εκτελούσαν" και λίγο πιο αποτελεσματικά τις πολλές και πολύ καθαρές ευκαιρίες που έφτιαξαν, ο Αργεντινός τεχνικός θα ήταν ακόμα πιο ικανοποιημένος. Όμως στο τακτικό κομμάτι και στο τρόπο που λειτούργησε το πλάνο, όλα πήγαν καλά. Όλα εκτός από ένα, το οποίο αφορά τον Νταμιάν Σιμάνσκι. 

Ο Πινέδα είναι τόσο κομβικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ, που ο Αλμέιδα άλλαξε τακτική διαχείρισης
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:50 - 27.11.2023

Ο Πινέδα είναι τόσο κομβικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ, που ο Αλμέιδα άλλαξε τακτική διαχείρισης

Για το παιχνίδι της ΑΕΚ είναι πολύτιμος και κομβικός ο Πινέδα και γι αυτό και ο Αλμέιδα ακολούθησε διαφορετική τακτική στο κομμάτι της διαχείρισης του Μεξικανού χαφ

Μην πάει το μυαλό σας στην αγωνιστική εικόνα του Πολωνού χαφ. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε πολύ και έκανε εξαιρετικό παιχνίδι ο Σιμάνσκι. Το ζήτημα για τον Αλμέιδα, ήταν πως το αρχικό σχέδιο ήταν να μην μείνει ο Πολωνός χαφ στο γήπεδο σ' ολόκληρο το 90άλεπτο. Ακολουθεί την Πέμπτη το κρίσιμο ματς με την Μπράιτον και ο Γενς Γιόνσον πολύ δύσκολα θα είναι εγκαίρως ξανά έτοιμος, για να τεθεί στην διάθεση του Αργεντινού τεχνικού. Ειδικά για το αρχικό σχήμα. 

Βασικός ξανά

Επομένως θα χρειαστεί να ξεκινήσει και πάλι βασικός ο Σιμάνσκι. Μόλις μετά από τέσσερις μέρες. Και με τον Πολωνό χαφ να έχει επιστρέψει και με αγωνιστική καταπόνηση, από τις υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα. Ωστόσο έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι στα Γιάννενα, ο Αλμέιδα δεν μπορούσε να βγάλει τον Σιμάνσκι από το γήπεδο. Όσο το ματς έμενε στο 1-0 και στην κόψη του ξυραφιού και πλησίαζε προς το τέλος, ο Αργεντινός δεν ήθελε να πάρει κανένα ρίσκο και έπρεπε να "κλειδώσει" τη νίκη. 

Γι αυτό και τον μοναδικό διαθέσιμο χαφ που είχε στον πάγκο, που ήταν ο Κώστας Γαλανόπουλος, το έριξε στο παιχνίδι όχι για να αντικαταστήσει τον Σιμάνσκι αλλά για να παίξε δίπλα του και να θωρακίσει ακόμα περισσότερο την μεσαία γραμμή. Κάτι που απέδωσε στην πράξη και η ΑΕΚ "κλείδωσε" το τρίποντο. Εξυπακούεται πως αυτό ήταν το μείζον και το πρώτιστο. Όμως αν η ΑΕΚ είχε πετύχει και δεύτερο γκολ σε μια από τις πολλές ευκαιρίες που έκανε στο πρώτο ημίχρονο, τότε ενδεχομένως να είχε μπορέσει ο Αλμέιδα να ξεκουράσει και τον Σιμάνσκι.