Το πρώτο τεστ της ΑΕΚ, είναι μόνο για λίγους
i

ΑΕΚ, προπόνηση/©intime

Το πρώτο τεστ της ΑΕΚ, είναι μόνο για λίγους

Κώστας Τσίλης 10:05 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ δίνει σήμερα (14:00 ώρα Ελλάδας) το πρώτο φιλικό προετοιμασίας, αλλά ο Αλμέιδα έχει περιορισμένες δυνατότητες για να βγάλει συμπεράσματα.

Έτσι κι αλλιώς ο Ματίας Αλμέιδα είχε ως δόγμα ήδη από την περυσινή προετοιμασία της ΑΕΚ, πως «σημασία έχει η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις, τα φιλικά απλώς γίνονται για να γίνουν». Πολλώ δε μάλλον, όταν εκ των πραγμάτων ο Αργεντινός τεχνικός, έχει και πολύ λίγα που να μπορεί να δει και να δοκιμάσει μέσα στο γήπεδο. Το σημερινό (14:00) πρώτο φιλικό της ΑΕΚ στην φετινή της προετοιμασίας απέναντι στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, είναι περισσότερο ένα τεστ για λίγους. 

Οι επτά διεθνείς (Μάνταλος, Αθανασιάδης, Ρότα, Σιμάνσκι, Βίντα, Τσούμπερ, Χατζισαφί), συν τον Χρυσόπουλο, έφτασαν μόλις χθες στην Ολλανδία και ουσιαστικά δεν έχουν καθόλου προπονήσεις στα πόδια τους. Επομένως δεν θα παίξουν ούτε λεπτό απέναντι στους Κροάτες. Περίπου το ίδιο ισχύει και με τον Άμραμπατ, που ενσωματώθηκε στην αποστολή την Κυριακή το βράδυ. Αλλά για τον Μαροκινό δεν θα βάζαμε και το χέρι μας στην... φωτιά, πως δεν θα πάρει έστω και μικρό χρόνο συμμετοχής. 

Επομένως δεν μένουν και πολλά που ο Αλμέιδα μπορεί να δοκιμάσει και να δει μέσα στο γήπεδο. Παρόλα αυτά το φιλικό δεν είναι και εντελώς αδιάφορο. Έχει την σημασία του πως θα αρπάξει την ευκαιρία ο Φαν Βέερτ, που τώρα εν τη απουσία Γκαρσία θα έχει τον ρόλο του βασικού φορ. 

Έχει επίσης ενδιαφέρον το τι θα δείξουν ο Ζίνι αλλά και ο Πήλιος, όπως και ο Λαμαράνα με τον Ρόκσον. Και οι τέσσερις θα πάρουν χρόνο συμμετοχής σήμερα. Ίσως μάλιστα ο Ζίνι να παίξει και βασικός. 

Προφανώς υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που έχει να σημειώσει ο Αλμέιδα αλλά και να δουν οι οπαδοί της ΑΕΚ μέσω της τηλεοπτικής διαδικτυακής μετάδοσης από το ΑΕΚ tv. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο Αργεντινός τεχνικός θα πρέπει να περιμένει σίγουρα τα δυο επόμενα φιλικά, με την πρωταθλήτρια Βελγίου Αντβέρπ το προσεχές Σάββατο και την πρωταθλήτρια Ουκρανίας Σαχτάρ την επόμενη Πέμπτη, για να προσδοκά πιο σημαντικά αγωνιστικά συμπεράσματα.