ΑΕΚ: Το ταξίδι στις ΗΠΑ και η περίπλοκη διαχείριση με Πινέδα
i

Ορμπελίν Πινέδα/intime

ΑΕΚ: Το ταξίδι στις ΗΠΑ και η περίπλοκη διαχείριση με Πινέδα

Κώστας Τσίλης 13:49 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 14.08.2024

Ο Πινέδα θα χρειαστεί πάλι να φύγει για υπερατλαντικό ταξίδι για την εθνική του Μεξικού και ο Αλμέιδα πρέπει να διαχειριστεί την κόπωση του παίκτη

Απολύτως αναμενόμενο ήταν, καθότι ο Πινέδα είναι πλέον βασικός στην εθνική ομάδα του Μεξικό, όμως έγινε και επίσημο. Ο χαφ της ΑΕΚ πήρε κλήση για τα παιχνίδια της εθνικής του ομάδας στις 14 και 17 Οκτώβρη στις ΗΠΑ, απέναντι σε Γκάνα και Γερμανία. Αυτό πρακτικά σημαίνει δυο πράγματα για τον Πινέδα. 

Το πρώτο, πως δεν πρόκειται να ξεκουραστεί καθόλου ο Πινέδα ούτε και σ' αυτή την διακοπή του πρωταθλήματος και μάλιστα θα χρειαστεί και πάλι να κάνει διπλό υπερατλαντικό ταξίδι. Το δεύτερο, πως θα επιστρέψει και πάλι στα Σπάτα για προπόνηση, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου. Δηλαδή μόλις τρεις μέρες, πριν από το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη. 

Υπενθυμίζεται, πως την προηγούμενη φορά που και πάλι είχε επιστρέψει Πέμπτη από υπερατλαντικό παιχνίδι λόγω εθνικής και υπήρχε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή, ο Πινέδα έμεινε εκτός βασικής ενδεκάδας. Μάλιστα τώρα, θα υπάρξει και ταξίδι, έστω και κοντινό μέχρι και την Τρίπολη. Ενώ θα ακολουθήσει μετά από τρεις μέρες και ένα ακόμα ταξίδι, στην Μασσαλία για το ματς με την Μαρσείγ. 

Κάτι που σημαίνει πως ο Ματίας Αλμέιδα θα συνεχίσει να ψάχνει λύσεις για την διαχείριση αυτής της περίπλοκης κατάστασης και της κόπωσης του Πινέδα. Μάλιστα αυτό δεν αποκλείεται να περνά και μέσα από τις επιλογές που θα κάνει ο Αργεντινός τεχνικός, για το ματς της Κυριακής με τον Παναιτωλικό. Ίσως δηλαδή επιλέξει ο Αλμέιδα να επιχειρήσει να προστατεύσει τον Μεξικανό.