Το «τρικ» του Περέιρα που ξεκλείδωσε το γκολ του Πιερό

Ο Περέιρα και ο Αράο σε μεταξύ τους μονομαχία

i

©Intime

Το «τρικ» του Περέιρα που ξεκλείδωσε το γκολ του Πιερό

Κώστας Τόπας 14:58 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 01.10.2024

Ο Ρομπέρτο Περέιρα, πήρε για δεύτερη φορά φανέλα βασικού, τα πήγε εξαιρετικά στο πρώτο του ντέρμπι και συνέβαλε τα μέγιστα στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ από τον Φράνζι Πιερό απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena», καθώς επικράτησε 2-0, χάρη στα γκολ των Πιερό και Άμραμπατ και πάτησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο 30' η Ένωση που είχε ορισμένες προϋποθέσεις, κατάφερε να κάνει το 1-0. Ο Ρότα έβγαλε εξαιρετική σέντρα από δεξιά, ο Πιερό νίκησε κατά κράτος τον Ίνγκασον στον αέρα και με κεφαλιά εκτέλεσε τον Ντραγκόβσκι για το 1-0. Ο 29χρονος φορ έχει ήδη προλάβει να κάνει τη διαφορά στα 270 αγωνιστικά λεπτά που έχει εμφανιστεί με τον Δικέφαλο στο στήθος, μετρώντας δύο γκολ, εκ των οποίων το ένα στο ντέρμπι με τους «πράσινους».

Ο Πιερό μοιράζει «υπογραφές» και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για δεύτερο πρόωρο τελικό με τον Ολυμπιακό

Ο Πιερό μοιράζει «υπογραφές» και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για δεύτερο πρόωρο τελικό με τον Ολυμπιακό

Ο μήνας έκλεισε ιδανικά για την ΑΕΚ, που βρίσκεται μόνη πρώτη, αλλά έχει τον Αλμέιδα να παλεύει να χωρέσει την τρομερή ποιότητά της σε έντεκα θέσεις και με τον Παναθηναϊκό να ετοιμάζεται για come back ή εσωστρέφεια…

Μπορεί να μην έχει συμπληρώσει καλά καλά ούτε μήνα στους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο ο επιθετικός από την Αϊτή έχει ήδη φροντίσει να αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ο τρόπος επίτευξης του πρώτου γκολ της Ένωσης απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Κοϊτά άπλωσε το παιχνίδι και την μπάλα στον Ρότα που βρισκόταν στα δεξιά του γηπέδου και στην αδύναμη πλευρά του Παναθηναϊκού, όπου εκεί οι «πράσινοι» είχαν αρκετά θέματα. Ο Έλληνας μπακ χωρίς να ζοριστεί από κάποιον αντίπαλό, είχε όλο το χρόνο του μπροστά του και σημάδεψε το κεφάλι του Πιερό, για να στείλει ο τελευταίος την μπάλα στα δίχτυα. Προτού όμως το κάνει αυτό ο φορ από την Αϊτή, ένας άλλος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο 1-0.

Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Ρομπέρτο Περέιρα. Ο «Τούκου» λίγο πριν επιχειρήσει τη σέντρα ο Ρότα, πάτησε περιοχή, κατευθυνόμενος προς το πρώτο δοκάρι. Εκεί τράβηξε πάνω του και τον αμυντικό του Παναθηναϊκού, Τιν Γεντβάι αλλά και τον Αράο, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερο χώρο για να εκτελέσει με άνεση και το κεφάλι ο Πιερό, ο οποίος νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Ίνγκασον.

Αυτό ήταν το δεύτερο του παιχνίδι ως βασικός, για τον Περέιρα, ο οποίος μπορεί να μην βρίσκεται στο 100%, αλλά έχει αρχίσει και βρίσκει τα πατήματά του με την ΑΕΚ, αποτελώντας παίκτη «κλειδί» για τους «κιτρινόμαυρους» το βράδυ της Κυριακής (29/09) στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στην «OPAP Arena».

Η φάση του γκολ του Πιερό και η κίνηση του Περέιρα
Η φάση του γκολ του Πιερό και η κίνηση του Περέιρα
Η φάση του γκολ του Πιερό και η κίνηση του Περέιρα

Εως τώρα, ο 33χρονος Αργεντινός μετράει έξι συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος, καταγράφοντας συνολικά 219 αγωνιστικά λεπτά στον αγωνιστικό χώρο.