Ο Πιερό συστήθηκε με το καλημέρα και ο Κοϊτά καθάρισε για την ΑΕΚ στο 2-0 επί του Βόλου

Ο Πιερό συστήθηκε με το καλημέρα και ο Κοϊτά καθάρισε για την ΑΕΚ στο 2-0 επί του Βόλου

Κώστας Τσίλης 22:06 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:23 - 16.09.2024

Ο Πιερό στο ντεμπούτο του βρήκε δίχτυα, ο Κοϊτά σκόραρε επίσης, για δεύτερο διαδοχικό ματς και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 2-0 επί του Βόλου και πάτησε στη κορυφή της Stoiximan Super League.

Για την ΑΕΚ το ματς με τον Βόλο θα ήταν δύσκολο για περισσότερους από έναν λόγους. Λόγοι που έγιναν πολύ περισσότεροι, όταν ο Ματίας Αλμέιδα βρέθηκε τελικά να έχει ένα απουσιολόγιο με τα ονόματα του Γκαρσία, του Λαμέλα, του Βίντα, του Μουκουντί, του Γκατσίνοβιτς και του Οντουμπάτζο. Παρόλα αυτά, η Ένωση έδειξε χαρακτήρα και το παιχνίδι το πήρε με σχετική ευκολία. Άλλωστε ακόμα και στο διάστημα που πιέστηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου από τον Βόλο, φάσεις ουσιαστικής απειλής δεν δέχθηκε.

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του ματς και στα δυο ημίχρονα. Είχε τον Πινέδα που της έδινε από την αρχή του παιχνιδιού πολλή ενέργεια. Είχε όμως και σε πολύ καλό βράδυ και τους δυο ακραίους μπακ της. Τόσο ο Πήλιος, όσο κυρίως ο Ρότα, έδωσαν στην ΑΕΚ πολύ παιχνίδι και πολλές δυσκολίες στην ανασταλτική λειτουργία του Βόλου. Ο Ρότα έδωσε και την σέντρα από την οποία ο Πιερό στο ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα μετά από μόλις πέντε προπονήσεις με την ΑΕΚ, συστήθηκε στον κόσμο με ένα γκολ που είναι υπογραφή του.

Το γκολ του Αϊτινού έδωσε στην ΑΕΚ όχι μόνο προβάδισμα, αλλά άνεση να διαχειριστεί ακόμα καλύτερα το ματς. Ήταν πολύ προφανές πως στην Ένωση, έψαχναν την σιγουριά και όχι το ρίσκο. Και κάπως έτσι προσπάθησαν να βγάλουν το πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά παρασύρθηκαν στην ένταση στο φινάλε του πρώτου 45άλεπτου. Κάτι που στοίχισε στο καθαρό μυαλό με το οποίο μπήκε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Βόλος για περίπου 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, έβαλε την Ένωση στην περιοχή της. Την πίεση, της πήρε κόρνερ και της έκανε και την μοναδική καλή του φάση, την οποία απέκρουσε ο Στρακόσια. Όμως η ΑΕΚ συνήλθε γρήγορα. Βρήκε πατήματα και κυρίως βρήκε το δεύτερο γκολ με τον Κοϊτά. Από εκείνο το σημείο και μετά, έκανε όλο το ματς δικό της. Έλεγχε και τον ρυθμό και το πρέσινγκ και τα πάντα. Έκανε αλλαγές ο Αλμέιδα και έδωσε ακόμα και ντεμπούτο στον Τσιλούλη και έψαξε ακόμα και το τρίτο γκολ. Δεν το βρήκε, αλλά σίγουρα έφτασε εύκολα στους τρεις βαθμούς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (83’ Γιόνσον), Πινέδα Κοϊτά (89’ Τσιλούλης), Λιούμπιτσιτς (75’ Περέιρα), Πινέδα (75’ Μάνταλος), Ελίασον (75’ Άμραμπατ)

ΒΟΛΟΣ (Χοακίν Γκόμες): Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Κορρέα (74’ Κόντε), Φερράρι, Ντε Καμπς (10’ Μπερνάντου), Γκλαβτσιτς, Μεντιέτα(74’ Βιγιαφάνιες), Ασεχνούν (66’ Κόμπα), Αλτμαν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Μπορεί ο Πιερό να ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, όμως το ματς κρίθηκε εκεί που ο Κοϊτά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 2-0. Διότι ήταν ένα διάστημα του παιχνιδιού, το μοναδικό, που ο Βόλος είχε βάλει μια πίεση στην ΑΕΚ.

MVP

Ο Πιερό έβαλε γκολ στο ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ και ο Κοϊτά έβαλε το δεύτερο συνεχόμενο και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο. Όμως σε σύνολο 90άλεπτου, το πιο μεστό ματς, το έχει κάνει ο Λάζαρος Ρότα. Έχοντας δώσει και μια ασίστ.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Με το κλασικό πλέον 4-2-3-1 ο Ματίας Αλμέιδα και σ’ αυτό το παιχνίδι. Αλλά ξανά με αλλαγές στην επιθετική αλλά και την αμυντική γραμμή. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Πιερό, με τον Ελίασον και τον Κοίτά στα δυο άκρα. Ο Λιούμπιτσιτς ήταν πίσω από τον φορ και ο Πινέδα μαζί με τον Σιμάνσκι στα χαφ. Από την άλλη μεριά, ο Χοακίν Γκομες επέλεξε έναν σχηματισμό 5-4-1. Με έναν μοναδικό προωθημένο και τριάδα στο κέντρο της άμυνας.