Τσέλτεναμ: Άλλο ένα ματς για να γίνει «η χειρότερη ομάδα όλων των εποχών» στην Αγγλία
i

© photo by Eddie Keogh / Getty Images / Ideal Images

Τσέλτεναμ: Άλλο ένα ματς για να γίνει «η χειρότερη ομάδα όλων των εποχών» στην Αγγλία

Ορέστης Καδδάς • 13:30 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 14.08.2024

Η Τσέλτεναμ βρίσκεται πολύ κοντά στο να γράψει ιστορία για τους λάθος λόγους, καθώς εάν στο επόμενό της παιχνίδι δεν πετύχει γκολ θα γίνει η ομάδα που δεν έχει σκοράρει στα περισσότερα παιχνίδια στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η Τσέλτεναμ γράφει τη δικιά της ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο αλλά κατά πάσα πιθανότητα οι φίλοι της θα προτιμούσαν να μην γινόταν αυτό. Αυτό γιατί η ομάδα τους μετά την ήττα με 2-0 από τη Φλίτγουντ Τάουν έφτασε τα 11 συνεχόμενα ματς στο πρωτάθλημα της League One, δηλαδή της τρίτης τη τάξει κατηγορία στην Αγγλία, που δεν έχει σημειώσει κάποιο γκολ. 

Με αυτόν τον τρόπο ισοφάρισε τα ρεκόρ της Χαρτπουλ τη σεζόν 1992/1993 και της Κόβεντρι το μακρινό 1919/1920. Πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στο παιχνίδι του Σαββάτου με τη Ντέρμπι το Σάββατο (7/10, 17.00). Η αναμέτρηση γίνεται εντός έδρας, στο Whaddon Road ή «The Completely-Suzuki Stadium», όπως είναι η επίσημη ονομασία της χωρητικότητας 7.000 θεατών. Οι οπαδοί της αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στην προσπάθεια των «Κοκκινολαίμηδων» να μην γίνουν η μοναδική αγγλική ομάδα που φτάνει τα 12 σερί ματς, χωρίς γκολ.

Τα στατιστικά που προκαλούν θλίψη:

Τα στατιστικά της ομάδα είναι πραγματικά αποκαρδιωτικά. Φυσικά είναι στην τελευταία θέση της League One με 19 γκολ παθητικό. Έχουν να πετύχουν γκολ για πάνω από 1.100 αγωνιστικά λεπτά. Έχουν περισσότερα αυτογκόλ και κόκκινες κάρτες, δύο στον αριθμό, απ' ότι γκολ. Για κάποιο περίεργο τρόπο η μόνη ομάδα από την οποία δεν έχασαν, χωρίς φυσικά να πετύχουν κάποιο γκολ, είναι η πρωτοπόρος Πόρτσμουθ.

Ο πρώτος τους σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος είναι ο Τζέιμς Γκίμπονς... της Μπρίστολ Ρόβερς, ο οποίος πέτυχε αυτογκόλ στην βαριά ήττα της Τσέλτεναμ με 4-1 για το EFL Trophy. 

Η πορεία της μάλιστα φέτος είναι αρκετά αντίθετη από την περσινή τους, η οποία ήταν μάλιστα η πιο επιτυχημένη στην ιστορία τους, όταν και τερμάτισαν στην 15η θέση της τρίτης κατηγορία του Αγγλικού Ποδοσφαίρου. Τότε πέτυχε και το τελευταίο της επίσημο γκολ, στις 7 Μαΐου με τον Άλφι Μέι στο 2-2 με την Τσάρλτον.

Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου με τους... χειρότερους διαιτητές (vids)
PREMIER LEAGUE

13:19 - 03.10.2023

Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου με τους... χειρότερους διαιτητές (vids)

Τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση με τη διαιτησία στην Premier League έχει ξεφύγει. Γίνονται όλα και περισσότερα λάθη, κάποια μάλιστα οφθαλμοφανή και η ένωση διαιτητών έχει... βαρεθεί να ζητάει συγγνώμη από τις ομάδες. Όλα αυτά, στην εποχή που υπάρχει το VAR, το οποίο όχι μόνο δεν κάνει τα πράγματα πιο απλά, αλλά έχει οδηγήσει σε μερικές από τις πιο σκανδαλώδεις αποφάσεις στο κορυφαίο κατά τα άλλα πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο πιστός φίλαθλος που θα μπει στα ρεκόρ Guinness:

Ο Ρέι Γουίντλ ακολουθεί την ομάδα του σε όλα τα ματς της φετινής σεζόν, όντας κάτοχος εισιτήριου διαρκείας. Ήταν μάλιστα ένας από τους 118 «ηρωικούς» φίλους της που έκαναν το ταξίδι μέχρι το Lincoln. Ο Ρέι δήλωσε αισιόδοξος κατά τη διάρκεια του πήγαινε, ωστόσο τα συναισθήματα στον γυρισμό ήταν αρκετά διαφορετικά. Χαριτολογώντας μάλιστα είπε πως: «Θα μπω στα ρεκόρ Guinness σύντομα. Η Τσέλτεναμ θα σπάσει το ρεκόρ για τα περισσότερα ματς χωρίς να έχει σκοράρει και εγώ θα σπάσω το ρεκόρ του να είμαι σε όλα της τα παιχνίδια και να το βλέπω όλο αυτό να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μου

Είναι σαν να έχουν ξεχάσει πως να σκοράρουν. Αλλά όταν η ψυχολογία σου είναι κακή, το τελευταίο που θέλεις είναι κάποιος να σου φωνάζει και να σου λέει ότι είσαι άχρηστος. Δεν νομίζω ότι κανείς θα αντιδρούσε καλά σε αυτή την αρνητική ανταπόκριση. Ακόμα και το προηγούμενο Σάββατο, έμεινα μέχρι το τέλος και τους χειροκρότησα. Νομίζω ότι πρέπει να προσπαθείς να τους ενθαρρύνεις».