Επισημοποιήθηκε το σπουδαίο φιλικό Αγγλία - Βραζιλία

Χάρι Κέιν - Βινίσιους Τζούνιορ

Επισημοποιήθηκε το σπουδαίο φιλικό Αγγλία - Βραζιλία

Κώστας Τσιακλής • 17:19 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:11 - 14.08.2024

Αγγλία και Βραζιλία θα αναμετρηθούν σε ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι τον Μάρτιο.

Αγγλία και Βραζιλία θα συγκρουστούν σε ένα σπουδαίο φιλικό προετοιμασίας τον Μάρτιο.

Τα προκριματικά του EURO 2024 φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους και οι ομάδες που έχουν προκριθεί θέλουν να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Μια από αυτές τις ομάδες είναι και η Αγγλία, η οποία ανακοίνωσε έναν δυνατό φιλικό αγώνα με τη Βραζιλία.

Συγκεκριμένα τα «τρία λιοντάρια» θα τα πουν με τη Βραζιλία στις 23 Μαρτίου 2024 στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο «Γουέμπλεϊ». Σημαντικό φιλικό είναι φυσικά και για τη Βραζιλία που θέλει να είναι επίσης έτοιμη για το Κόπα Αμέρικα του ερχόμενου καλοκαιριού. Αυτή η αναμέτρηση θα είναι και η πρώτη των δύο ομάδων μετά την ισοπαλία (0-0) σε φιλικό παιχνίδι του Νοεμβρίου του 2017.

Ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, παραχώρησε δηλώσεις και είπε τα εξής: «Είμαι χαρούμενος που έχουμε δύο δυνατούς αγώνες τον Μάρτιο, καθώς προχωράμε προς τα τελικά του EURO. Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία για να δοκιμάσουμε τον εαυτό μας απέναντι σε έναν κορυφαίο αντίπαλο. Πριν από τότε, έχουμε τα τελευταία ματς στα προκριματικά με τη Μάλτα και τη Βόρεια Μακεδονία. Το να πάρουμε δύο θετικά αποτελέσματα είναι απαραίτητο εάν θέλουμε να είμαστε δυνατοί στην κλήρωση του EURO τον επόμενο μήνα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πιστεύουμε ότι η δουλειά έχει τελειώσει, καθώς υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει, ενώ κάθε δευτερόλεπτο για εμάς μαζί στην ομάδα μετράει αν θέλουμε να δώσουμε στον εαυτό μας τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας το επόμενο καλοκαίρι».

Από την άλλη ο πρόεδρος της Βραζιλιανικής Ομοσπονδίας, Έντναλντο Ροντρίγκες, ανέφερε: «Ο στόχος είναι πάντα να οργανώνουμε παιχνίδια της Εθνικής Βραζιλίας ενάντια σε μεγάλες ομάδες, ειδικά ομάδες παγκόσμιων πρωταθλητών, έτσι ώστε να έχουμε τεχνικές αντιπαραθέσεις υψηλού επιπέδου, οι οποίες επιτρέπουν επίσης την αξιολόγηση της απόδοσης της Εθνικής Βραζιλίας σε τεστ όπως αυτές. Στα παιχνίδια με την Αγγλία και την Ισπανία του χρόνου, θα έχουμε δύο σπουδαίες αναμετρήσεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και, σίγουρα, δύο υπέροχα θεάματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες θα δώσουν ακόμα δύο σπουδαία φιλικά τον Μάρτιο. Από τη μια η Αγγλία θα αγωνιστεί εντός έδρας και με το Βέλγιο ενώ η Βραζιλία θα παίξει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με την Ισπανία