Αγγλία - Βραζιλία: Η πρώτη Finalissima γυναικών στο κατάμεστο Γουέμπλεϊ

Αγγλία - Γερμανία (Τελικός Euro γυναικών 2022)

i

Αγγλία - Γερμανία (Τελικός Euro γυναικών 2022)/ ©Photo By Julian Finney - The FA/Getty Images

Αγγλία - Βραζιλία: Η πρώτη Finalissima γυναικών στο κατάμεστο Γουέμπλεϊ

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:41 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:20 - 14.08.2024

Η Αγγλία και η Βραζιλία κοντράρονται το βράδυ της Πέμπτης (6/4) στο «Γουέμπλεϊ» στην πρώτη Finalissima γυναικών.

Η νικήτρια του Euro 2022, Αγγλία και η πρωταθλήτρια του Κόπα Αμέρικα, Βραζιλία, συναντώνται στην πρώτη Finalissima Γυναικών στο «Γουέμπλεϊ» το βράδυ της Πέμπτης (6/4). Μία ακόμα ιστορική βραδιά για το ποδόσφαιρο γυναικών. Ο αγώνας είναι sold out και στις εξέδρες του «ναού του ποδοσφαίρου» θα βρεθούν 90.000 θεατές

Η Αγγλία κέρδισε τον πρώτο της τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον περασμένο Ιούλιο του 2022, αφού νίκησε τη Γερμανία με 2-1 στο Γουέμπλεϊ. Τον ίδιο μήνα, η Βραζιλία εξασφάλισε τον όγδοο τίτλο της στη Νότια Αμερική με τη νίκη 1-0 επί της οικοδέσποινας του τουρνουά Κολομβία στην Μπουκαραμάνγκα. Oι δύο χώρες, παράλληλα προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία που ξεκινά στις 20 Ιουλίου.

Η προπονήτρια της Εθνικής Αγγλίας, Σαρίνα Βίγκμαν δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου για την αποψινή αναμέτρηση: «Είναι η πρώτη Finalissima. Αυτό είναι πολύ ωραίο και θα είναι μια εξαιρετική περίσταση. Θα παίξουμε μπροστά σε 90.000 κόσμο και θα είναι ένα πολύ συναρπαστικό περιβάλλον και μία υπέροχη βραδιά. Είναι δύο ομάδες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Παρόλο που η Βραζιλία έχει μια νεανική ομάδα, είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είναι ισχυρή, έχει αθλητικότητα και είναι πολύ σφιχτή στην άμυνα. Διαθέτει ποδοσφαιρίστριες με τεχνική και παίζουν με αρκετή τακτική, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βρεθούμε απέναντί τους.

Από τη μεριά της η προπονήτρια της Βραζιλίας, Πία Σουντάγκε είπε: «Είμαι πραγματικά ευγνώμων και χαρούμενη που θα παίξω απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες και μία από τις καλύτερες προπονήτριες στον κόσμο. Έχουμε λίγο άπειρη ομάδα. Αν κοιτάξετε την ενδεκάδα μας, δεν έχουμε πολλές ποδοσφαιρίστριες που έπαιξαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα είναι ένα φανταστικό βράδυ. Θα δούμε πώς παίζουν μπροστά σε τόσο κόσμο. Το βράδυ της Πέμπτης είναι δάσκαλος και έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε κάτι. Θα λάβουμε μερικές απαντήσεις μετά από αυτό το παιχνίδι και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία».  

Διαιτητής του αγώνα, ο οποίος ξεκινά στις 19.45 θα είναι η Γαλλίδα ρέφερι Στεφανί Φραπάρ, που έγινε η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε σε UEFA Super Cup (2019), Champions League (2020) και Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA (2022). Η Αγγλία απέχει μία νίκη από το να φθάσει τα 30 ματς αήττητη. 

Tags: