Αγγλία - Η.Π.Α: Τα ανεξήγητα και τα περίεργα της αναμέτρησης
i

Αγγλία-ΗΠΑ/ⒸIntime

Αγγλία - Η.Π.Α: Τα ανεξήγητα και τα περίεργα της αναμέτρησης

Ανδρέας Σερεβέτας • 14:32 - 26.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 20.08.2024

Τα «λιοντάρια» πάτησαν ...φρένο και οι Αμερικανοί μείωσαν ταχύτητα.

Δεν θέλω να είμαι καχύποπτος αλλά είδα πράγματα που δεν μου άρεσαν στο παιχνίδι. Κάθε ομάδα μπορεί να βρεθεί σε κακή βραδιά. Ακόμα και η Αγγλία που διέλυσε το Ιράν στο πρώτο της ματς. Ωστόσο δεν μπορώ να περιγράψω τον τρόπο που αγωνίστηκαν τα «λιοντάρια». Δυσκολεύομαι και με βάζει σε σκέψεις. Οι Άγγλοι διεθνείς περπατούσαν κατά διαστήματα στον αγώνα. Δεν μπήκαν ποτέ με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Όταν βρέθηκαν έξω από αυτή καθυστερούσαν προκλητικά να πασάρουν, να σουτάρουν, να κάνουν οτιδήποτε καλό για να βρουν τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία. 

Οι Άγγλοι έδειχναν να είναι αδιάφοροι για τη νίκη. Εκτός και αν ήταν κουρασμένοι και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αν ισχύει το δεύτερο ανέδειξαν σοβαρό πρόβλημα εν όψει της συνέχειας στη διοργάνωση. Δεν ήταν ...μπλαζέ. Συμπεριφέρονταν σαν να παρακολουθούσαν το ματς από την τηλεόραση. Σαν να μην αγωνίζονταν οι ίδιοι. 

Την ώρα του αγώνα ήμουν σε παμπ στο Μοναστηράκι. Κατέγραφα τις αντιδράσεις των Άγγλων οπαδών για την εκπομπή του Μουντιάλ που ακολούθησε χρονικά στον ΑΝΤ1. Πιο πολύ πάθος είχαν εκείνοι από τους παίκτες του Σάουθγκεϊτ. Μόλις είδαν τον Γκρίλις να μπαίνει αλλαγή αναθάρρησαν. Είναι μακράν ο αγαπημένος τους ποδοσφαιριστής από την εθνική Αγγλίας. Είχαν πάρει γρήγορα χαμπάρι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και απορούσαν με όσα παρακολουθούσαν. Από την ομάδα που λίγες ημέρες νωρίτερα ήταν οδοστρωτήρας απέναντι στο Ιράν. 

Οι Αμερικανοί μπήκαν μουδιασμένοι στο παιχνίδι. Την πάτησαν με τους Ουαλούς και ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι οι αντίπαλοι ήταν σε ...άλλο γήπεδο άρχισαν να γίνονται περισσότερο τολμηροί. Αλλά με μέτρο. Με διάθεση κυρίως να μην δεχθούν γκολ. Υπήρχαν πολλές φάσεις που οι περισσότεροι παίκτες των δύο ομάδων ήταν πολύ κοντά και δεν μπορούσαν να στρίψουν! Ακολουθούσε ο ένας τον άλλον σαν να ήταν υπνωτισμένοι. 

Ο διαιτητής αποφάσισε να κρατήσει τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων στο δεύτερο ημίχρονο. Λίγα σε σχέση με ότι συμβαίνει στα υπόλοιπα παιχνίδια από την αρχή της διοργάνωσης. Τόσο κακό ήταν το ματς. Συμπληρώθηκαν και η Αμερική είχε την μπάλα. Κέρδισε φάουλ μεταξύ κέντρου και αντίπαλης περιοχής στην δεξιά πλευρά. Τότε έγινε το κορυφαίο. Οι παίκτες του Γκρεγκ Μπερχάλτερ είχαν μία τελευταία ευκαιρία να μεταφέρουν την μπάλα προς την αγγλική εστία για να πετύχουν το νικητήριο γκολ. Αντί να κάνουν το αυτονόητο έπαιξαν την μπάλα με κοντινή πάσα και ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη! Δεν ήθελαν να σκοράρουν; Δεν προσπάθησαν καν...

Οι Άγγλοι στην παμπ είπαν για τελευταία φορά το «It's coming home», ρούφηξαν το υπόλοιπο της μπύρας από το ποτήρι και βγήκαν από το μαγαζί. Ξενέρωσαν και κοιτάχτηκαν απορημένοι. «Έχουμε προκριθεί έλεγαν» κάτι που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συμβεί. Όμως τους έχουν ζώσει τα φίδια. Αμερικανοί δεν υπήρχαν στον χώρο. Μόνο κάτι Γερμανοί που ήταν σίγουροι ότι η εθνική τους ομάδα θα χάσει αύριο από την Ισπανία και θα αποκλειστεί. «Μην ασχολείσαι με αυτή τη Γερμανία» μου είπαν. «Δεν πάει πουθενά αυτή η ομάδα» συμπλήρωσαν. Τουλάχιστον οι φίλοι των «πάντσερ» είναι συνειδητοποιημένοι. Οι Άγγλοι ονειρεύονται το τρόπαιο και θεωρούν ότι το ματς με την Αμερική ήταν απλώς μία κακή παρένθεση. Έτσι όμως ο τίτλος «will never again go home». Θα δούμε...