Τι σημαίνουν οι τρεις τελείες που βάζει ο Άγιαξ στη φανέλα του αντί ονομάτων

Μπράιαν Μπρόμπι

Τι σημαίνουν οι τρεις τελείες που βάζει ο Άγιαξ στη φανέλα του αντί ονομάτων

Κώστας Τόπας 12:51 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 14.08.2024

Ο προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, Άγιαξ, σε ένα εντυπωσιακό βίντεο, κάλεσε τους φιλάθλους να συμβάλουν ενεργά στην καταστολή των μηνυμάτων μίσους που λαμβάνουν οι παίκτες.

«Μαϊμού και Γορίλα», «Ελπίζω να καταστραφείς εσύ και η οικογένειά σου» ή «βρώμικο φίδι». Αυτά είναι παραδείγματα από τα περισσότερα από 1.500 μηνύματα μίσους που λαμβάνουν κάθε μήνα οι παίκτες του Άγιαξ. Και αυτό πρέπει να σταματήσει, όπως αναφέρει ο ολλανδικός σύλλογος.

Οι Στίβεν Μπέρχβαϊν, Μπράιαν Μπρόμπι, Στέφεν Μπεργκχούις αλλά και παίκτριες από το γυναικείο τμήμα του Άγιαξ βρίσκονται στο επίκεντρο του βίντεο. Κάθε μήνα, οι παίκτες του Αίαντα λαμβάνουν περισσότερα από 1.500 μηνύματα μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτός ο αριθμός βασίζεται σε ερευνητικά δεδομένα που παρέχονται από τον σύλλογο. Δυστυχώς, δεν είναι οι μόνοι άνθρωποι που βιώνουν αυτό το είδος διαδικτυακού μίσους. Το κοινωνικό μίσος είναι μια αυξανόμενη τάση, που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους. 

Αυτό το Σάββατο (09/12), σε μια προσπάθεια να φιμώσει το κοινωνικό μίσος, οι ανδρικές και γυναικείες ομάδες του Άγιαξ θα παίξουν με τρεις λευκές τελείες αντί για τα συνηθισμένα ονόματα στις φανέλες τους. Οι τρεις τελείες είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο που αντιπροσωπεύει τη σιωπή

Το κοινωνικό μίσος είναι ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα, που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα. Η έρευνα δείχνει ότι το 82% των Ολλανδών επηρεάζεται από την ανάγνωση μηνυμάτων μίσους ή προσβλητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτές περιλαμβάνουν απειλές, διακρίσεις, παρενόχληση και άλλες μορφές επιθετικότητας που απευθύνονται ειδικά σε ένα άτομο ή δημοσιεύονται στο χρονοδιάγραμμα άλλου ατόμου. 

Μπράιαν Μπρόμπι ©Ajax

Ωστόσο, μόνο το 25% των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναλαμβάνει δράση για να το σταματήσει. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλουν εν αγνοία τους σε ένα περιβάλλον στο οποίο το κοινωνικό μίσος κανονικοποιείται ολοένα και περισσότερο. Με την πρωτοβουλία του #SilenceSocialHate, ο Άγιαξ θέλει να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με τον αντίκτυπο του κοινωνικού μίσους και πώς μπορούμε να το φιμώσουν όλοι.

Το 48ωρο που θα κρίνει το ταξίδι του Αραούχο και του Γιόνσον στο Άμστερνταμ
EUROPA LEAGUE

20:47 - 08.12.2023

Το 48ωρο που θα κρίνει το ταξίδι του Αραούχο και του Γιόνσον στο Άμστερνταμ

Δυο είναι οι αγωνιστικές εκκρεμότητες που έχει ο Αλμέιδα ενόψει του ταξιδιού στην Ολλανδία για το ματς της ΑΕΚ με τον Άγιαξ και οι επόμενες δυο προπονήσεις θα ορίσουν τις... εξελίξεις.

«Όταν τα λάβετε, όταν τα δείτε, αναφέρετε αυτά τα μηνύματα», καταλήγει ο Μπρόμπι στο βίντεο.