«Ο Φαν’τ Σχιπ σε συζητήσεις με τον Άγιαξ για να αναλάβει από τώρα θέση προπονητή»

Τζον Φαν’τ Σχιπ

i

©Intime

«Ο Φαν’τ Σχιπ σε συζητήσεις με τον Άγιαξ για να αναλάβει από τώρα θέση προπονητή»

Κώστας Τόπας 14:49 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 14.08.2024

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα στην Ολλανδία, ο Τζον Φαν’τ Σχιπ είναι σε συζητήσεις τις τελευταίες ώρες για να αναλάβει τα ηνία του Άγιαξ, μετά την απομάκρυνση του Μόρις Στέιν.

Η ήττα από την Ουτρέχτη ξεχείλισε το ποτήρι στον Άγιαξ. Ο τεχνικός Μορίς Στέιν αποτελεί παρελθόν από τον ολλανδικό σύλλογο. Έτσι, η ΑΕΚ, που τον συνάντησε στην «OPAP Arena», δεν θα τον έχει απέναντί της και στο δεύτερο ματς στο Άμστερνταμ. Ο Αίαντα, μάλιστα, έκανε γνωστό ότι αναλαμβάνει χρέη προπονητή μέχρι νεωτέρας, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Χέντβιγκες Μαντούρο. Ο 38χρονος εντάχθηκε στον «Δικέφαλο του Βορρά» τον Γενάρη του 2014 με προπονητή τον Στέφενς κι αποχώρησε το καλοκαίρι του 2015, έχοντας 33 συμμετοχές και τέσσερα γκολ. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, μάλιστα, ήταν συνεργάτης του Στάιν το προηγούμενο διάστημα.

Αμέσως μετά το «διαζύγιο» με τον Στέιν, στην Ολλανδία ανέφεραν ότι ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν’τ Σχιπ, ο οποίος είναι στέλεχος του συλλόγου, θα ερωτηθεί από τον σύμβουλο του εποπτικού συμβουλίου Λουίς φαν Χάαλ και τον νέο τεχνικό διευθυντή Ντάνι Μπλιντ, αν επιθυμεί ν’ αναλάβει. Το μεσημέρι της Τρίτης (24/10) νέο δημοσίευμα, αυτή τη φορά από την έγκυρη «nos.nl», αποκαλύπτει ότι ο Ολλανδός τεχνικός βρίσκεται σε συζητήσεις τις τελευταίες ώρες για να αναλάβει τα ηνία του Αίαντα.

Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για προσωρινή θέση και πόσο θα διαρκέσει μια ενδεχόμενη θητεία του στον πάγκο του Άγιαξ. Ο 59χρονος προπονητής αρχικά επρόκειτο να αναλάβει πιο διευθυντικό ρόλο στον σύλλογο, αλλά λόγω της αποχώρησης του Στέιν, η ομάδα του Άμστερνταμ φαίνεται να προχωρά στην τοποθέτησή του στην τεχνική ηγεσία.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ έπαιξε στον Άγιαξ για έντεκα χρόνια και εργάστηκε ως προπονητής στην Ακαδημία του Άγιαξ και βοηθός του Μάρκο φαν Μπάστεν στην πρώτη ομάδα και στην εθνική Ολλανδίας. Στη συνέχεια εργάστηκε στην Τσβόλε, τη μεξικανική Τσίβας, στη Μελβούρνη και στην Αυστραλία. Διετέλεσε προπονητής της εθνικής Ελλάδας μέχρι το 2021. Αυτή ήταν η τελευταία του δουλειά στο ποδόσφαιρο.