Νέοι και παλιοί το πάλεψαν, αλλά ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Άγιαξ

Αγιαξ - Ολυμπιακός

i

© Intime

Νέοι και παλιοί το πάλεψαν, αλλά ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Άγιαξ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:56 - 19.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 19.07.2024

Έχοντας έντονο το στοιχείο της Κ19, ο Ολυμπιακός πάλεψε στο φιλικό εναντίον του Άγιαξ. Παρά το γεγονός πως άξιζε κάτι καλύτερο, ο σύλλογος του Πειραιά ηττήθηκε με 1-0 στην Ολλανδία.

Ο Ολυμπιακός είχε νέους και παλιούς στο παιχνίδι με τον Άγιαξ και αυτοί παρουσίασαν μία πολύ καλή εικόνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως η ομάδα της Stoiximan Super League ηττήθηκε από τον «Αίαντα» με 1-0, το οποίο διαμόρφωσε ο Φορμπς στο φιλικό ματς μεταξύ των δύο. 

Ο ρυθμός ήταν γρήγορος στα πρώτα λεπτά του αγώνα και ο σύλλογος του Πειραιά ήταν εκείνος που πίεζε ψηλά στο ξεκίνημα. Αυτό έφερε και την πρώτη  καλή στιγμή για τους «ερυθρόλευκους», με τον Κωστούλα να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να κάνει διαγώνιο σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ. Η απάντηση του «Αίαντα» ήρθε στο 15’ με τον Φιτζ - Τζιμ στην καρδιά της άμυνας να πλασάρει και τον Πασχαλάκη να διώχνει με υπερένταση. 

Ο Άγιαξ με το πρώτο μέρος να πλησιάζει στο φινάλε του έπαιρνε μέτρα μπροστά, προσπαθώντας να διασπάσει τα μετόπισθεν του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ όμως είχε κλείσει τα κενά και περίμενε πίσω από την μπάλα κατά κύριο λόγο. Τελικά, ο σύλλογος της Ολλανδίας πήρε το προβάδισμα, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Φορμπς. Στο 43ο λεπτό, ο Ντόη έκανε το λάθος, ο Τέιλορ έκλεψε στο κέντρο και κουβάλησε στον άξονα, έβγαλε αριστερά στον νεαρό επιθετικό και εκείνος με ένα ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι πλευρά των διχτύων.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε «φορτσάτος» και στο 50ο λεπτό έφτασε μία ανάσα από το 1-1. Ο Μουζακίτης έβγαλε μπαλιά ακριβείας στον χώρο, εκεί ο Μασούρας την κουβάλησε και βγήκε σε τετ-α-τετ, όπου νικήθηκε από τον Πασβίρ. Η ομάδα του Πειραιά πήρε φρεσκάδα από τις αλλαγές, οι οποίες είχαν πολύ το στοιχείο της Κ19, προσπαθώντας να πετύχει την ισοφάριση. Όμως ο χρόνος κυλούσε και ο ρυθμός έπεσε, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να ηττηθούν στο παιχνίδι.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακου: Πασχαλάκης, Κοστίνια, Κουτσίδης, Άμπι, Αποστολόπουλος, Μπακούλας, Ντόη, Τσικίνιο, Μασούρας, Μπιέλ, Κωστούλας.

Οι παίκτες της Κ19 που αγωνίστηκαν: Παπακανέλλος, Μουζακίτης, Κουτσίδης, Μπακούλας, Κωστούλας,