Ολυμπιακός: Η «σφραγίδα» του Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Eurokinissi

Ολυμπιακός: Η «σφραγίδα» του Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 14:01 - 20.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:04 - 20.07.2024

Το κύριο στοιχείο που είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό…

Το πρώτο του φιλικό έδωσε ο Ολυμπιακός την Παρασκευή απέναντι στον Άγιαξ, στην Ολλανδία εκεί όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του εδώ και κάποιες ημέρες. Οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν ηττήθηκαν από τους Ολλανδούς, αλλά έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία.

Πρώτα απ' όλα να τονίσουμε ότι αντιμετώπισε μία ομάδα σαφώς πιο έτοιμη, αφού την ερχόμενη εβδομάδα παίζει το πρώτο της επίσημο ματς και συγκεκριμένα προκριματικά για το Europa League. Οπότε απ' αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς πως ο βαθμός δυσκολίας του φιλικού ήταν έτσι και αλλιώς μεγάλος, πέρα από το γεγονός πως αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Άγιαξ.

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ © Intime

Όπως αναφέραμε οι Πειραιώτες έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους με τον Άγιαξ. Όμως αυτό το οποίο ξεχώρισε ήταν κάτι το οποίο είχαμε δει έτσι και αλλιώς από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Ολυμπιακός δε σταμάτησε να τρέχει και η εντολή ήταν πίεση ψηλά. Οι «ερυθρόλευκοι» αρκετές φορές δυσκόλεψαν τους Ολλανδούς να κυκλοφορήσουν την μπάλα, πίεσαν ψηλά και ιδιαίτερα με τους νεαρούς σε ηλικία παίκτες που είχαν στην ενδεκάδα τους, προκειμένου να κερδίσουν γρήγορα την κατοχή της μπάλας.

Είναι το γνώριμο παιχνίδι αυτό του Μεντιλίμπαρ, να προσπαθεί να τρέξει τον αντίπαλό του και να κερδίζει η ομάδα του την μπάλα, αλλά και να αναγκάζει τους αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας στο λάθος κοντά στην περιοχή τους και να δημιουργεί ο Ολυμπιακός ευκαιρίες για γκολ. Το έκανε αυτό και κόντρα στον Άγιαξ, παρά το γεγονός ότι είναι νωρίς ακόμη για την προετοιμασία.

«Γι' αυτό χάλασε του Μπρέθγουεϊτ στον Ολυμπιακό»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:02 - 20.07.2024

«Γι' αυτό χάλασε του Μπρέθγουεϊτ στον Ολυμπιακό»

Η μεταγραφή του Μπρέθγουεϊτ δεν προχώρησε στον Ολυμπιακό διότι υπήρξε πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών κι έτσι σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Δανός επιθετικός επιστρέφει στην Βαρκελώνη για να εξετάσει άλλες προτάσεις.

Από την άλλη βέβαια επειδή ακριβώς η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη, υπήρξαν και οι στιγμές που ο Άγιαξ εκμεταλλεύτηκε κάποιες φορές τον λάθος τρόπο πίεσης του Ολυμπιακού, κατάφερε να βγάλει την μπάλα από την άμυνά του και να βγει σχετικά εύκολα στην επίθεση και να απειλήσει. Αυτό έγινε περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος περιορίστηκαν τα λάθη και δεν έδωσε ο Ολυμπιακός το δικαίωμα στον Άγιαξ να βγάλει εύκολα αντεπιθέσεις.

Αυτό, λοιπόν, είναι το παιχνίδι που προσπαθεί να περάσει και φέτος ο Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του όμως πλέον έχει το χρόνο να το κάνει ακόμη καλύτερα, αφού την προηγούμενη σεζόν ήρθε στην ομάδα τον Φλεβάρη και είχε μικρό χρονικό διάστημα για να περάσει τη φιλοσοφία του.