Ο Παναθηναϊκός έδωσε συγκλονιστική μάχη, αλλά στη ρώσικη ρουλέτα χαμογέλασε ο Άγιαξ

Ο Παναθηναϊκός έδωσε συγκλονιστική μάχη, αλλά στη ρώσικη ρουλέτα χαμογέλασε ο Άγιαξ

Γιώργος Σακελλαρίου 00:18 - 16.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:53 - 16.08.2024

Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Τετέ έστειλε το ματς στην παράταση και στα πέναλτι, αλλά σε μία διαδικασία θρίλερ οι Ολλανδοί επικράτησαν 13-12 και πήραν την πρόκριση!

Ο Παναθηναϊκός έδωσε μία συγκλονιστική μάχη.

Όπως και τον 15Αύγουστο του 2023 έμελλε να πάει ένα ευρωπαϊκό ματς στα πέναλτι. Πέρσι με την Μαρσέιγ χαμογέλασε. Φέτος πήγε στο Άμστερνταμ για υπέρβαση. Προηγήθηκε 1-0 με γκολ του Τετέ στο 89’ κι έστειλε το ματς στην παράταση, ισοφαρίζοντας το σκορ της ήττας του στο ΟΑΚΑ με 1-0.

Εκεί οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο, αλλά όχι την κατάλληλη τελική πάσα και το ματς πήγε στα πέναλτι. Οι πράσινοι έμειναν ζωντανοί τέσσερις φορές στη ρώσικη ρουλέτα. Σε μία ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διαδικασία, όπου εκτελέστηκαν 34 πέναλτι, 17 για κάθε ομάδα, οι Ολλανδοί χαμογέλασαν με 13-12. Και πήραν την πρόκριση… υποβιβάζοντας τον Παναθηναϊκό στο Conference League, όπου θα βρει απέναντί του την γαλλική Λανς. Ανείπωτη πίκρα, όπως πήγε το ματς και μία τεράστια χαμένη ευκαιρία για έναν απίθανο Παναθηναϊκό.

Φωνές για πέναλτι

Ο Άγιαξ απείλησε πρώτος στο ματς στο 2’. Ο Φορμπς έκανε κίνηση στον χώρο, πάσαρε στον Φιτζ-Γιμ, αυτός έκανε κούρσα ανενόχλητος 30 μέτρα από τον άξονα, επιχείρησε το δεξί σουτ εκτός περιοχής κι απέκρουσε στην δεξιά γωνία ο Ντραγκόβσκι.

Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, ισορρόπησε άμεσα, πίεσε ψηλά και προβλημάτισε στην άμυνα τους Ολλανδούς. Στο 8’, μάλιστα, έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Μαντσίνι έκλεψε, ο Ιωαννίδης πέρασε στον Αργεντινό, από τις κόντρες πλάσαρε ο Έλληνας φορ, το σουτ σταμάτησε σε αντίπαλο και σε δεύτερο χρόνο βρέθηκε απέναντι στον Πασβίρ, αλλά δέχθηκε το μαρκάρισμα και έπεσε στο έδαφος. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και δεν δόθηκε πέναλτι παρά τις φωνές των πρασίνων.

Στο 15’ αριστερό σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής έφυγε μερικά μέτρα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Δοκάρι και σωτήρας Ντραγκόβσκι

Σ’ εκείνο το σημείο ο Άγιαξ πήρε τα ηνία κι έκλεισε τον Παναθηναϊκό, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες. Το ματς χωρίς υπερβολή θύμιζε μονομαχία του Άκπομ με τον Ντραγκόβσκι. Στο 22’ ήταν καίρια η επέμβαση του Κώτσιρα στην περιοχή, την ώρα που πεσμένος επιχείρησε να εκτελέσει ο Άκπομ. Στο 26’ σε κομπίνα σε φάουλ, γύρισμα από δεξιά του Μπας, ο Άκπομ στη μικρή περιοχή σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 29’ ο Ιωαννίδης στη γραμμή απομάκρυνε την μπάλα στην κεφαλιά του Άκπομ που πρόλαβε την έξοδο του Ντραγκόβσκι και στο 33’, ο Μπερκγχάους, που σκόραρε στο πρώτο ματς, από δεξιά μπήκε στην μεγάλη περιοχή κι έκανε το αριστερό σουτ που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Άγιαξ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 43’ σκαστή κεφαλιά του Άκπομ πήγε στα χέρια του Ντραγκόβσκι. Στο 44’ ο Άγγλος φορ έκανε το αριστερό σουτ εντός περιοχής και απέκρουσε ο Ντραγκόβσκι και στο 45’ νέα σκαστή κεφαλιά του Άκπομ (ίσως έκανε και φάουλ στον Ίνγκασον) απέκρουσε σε κόρνερ ο Πολωνός γκολκίπερ.

Μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟ

Ο Άγιαξ απείλησε και πάλι πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48’ δεξί σουτ από αριστερά εντός περιοχής του Φορμπς η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 55’ άγγιξε το γκολ ο Παναθηναϊκός! Ο Τζούριτσιτς απέφυγε τον Χέντερσον και προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Πασβίρ, αυτός απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε στον Μπακασέτα, ο οποίος από τα 40 μέτρα με το δεξί προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά αστόχησε.

Στο 57’ απάντησαν οι Ολλανδοί. Ο Τέιλορ βγήκε τετ α τετ με τον Ντραγκόβσκι και πλάσαρε, αλλά ο Πολωνός γκολκίπερ απέκρουσε.

Διπλή ευκαιρία

Στο 63’ το τριφύλλι άγγιξε το γκολ. Αριστερό σουτ Μπακασέτα κόντραρε, νέο σουτ του Τσέριν από αριστερά εντός περιοχής απέκρουσε ο Πασβίρ, γύρισε στη συνέχεια ο Σλοβένος και η κεφαλιά του Ίνγκασον στη μικρή περιοχή έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Αλόνσο στη συνέχεια έριξε τον Τετέ στο αριστερό άκρο της επίθεσης κι έβαλε τον Βαγιαννίδη για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του από δεξιά. Στη συνέχεια βγήκε και ο Ιωαννίδης που δεν είναι ακόμα στο 100% και έπαιξε ο Γερεμέγεφ, αφού ο Σπόραρ έμεινε εκτός αποστολής λόγω γαστρεντερίτιδας.

Ο Παναθηναϊκός όσο δεν δεχόταν γκολ ήλπιζε στη δική του στιγμή για να στείλει το ματς στην παράταση. Στο 77’, πάντως, απείλησε ο Άγιαξ. Δεξί σουτ του Γκοτς από αριστερά, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Αλόνσο έπαιξε τα τελευταία του χαρτιά στο φινάλε αλλάζοντας δίδυμο στα χαφ με τους Βιλένα, Μαξίμοβιτς.

Στο 85’ ο Παναθηναϊκός έκλεψε την μπάλα εκτός περιοχής, αλλά το αριστερό σουτ του Τετέ εκτός περιοχής έφυγε ψηλά άουτ.

Δοκάρι και γκολ ο Τετέ!

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό. Στο 88' ο Άγιαξ είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς. Ο Φαν ντεν Μπούμεν γύρισε από δεξιά, ο Γκοτς μόνος του πλάσαρε με το δεξί κι έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι, η οποία στη συνέχεια πέρασε παράλληλα με τη γραμμή.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός και στο 89' είχε τη στιγμή που έψαχνε. Γερεμέγεφ, Βιλένα, Τετέ συνεργάστηκαν, ο Βραζιλιάνος είδε την μπάλα μπροστά του στη μεγάλη περιοχή και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-0!

Οι πράσινοι πήγαν το ματς στην παράταση, είχαν ψυχολογία και στο 98' απείλησαν, αλλά το αριστερό πλασέ του Τετέ κόντραρε στον Μπας κι έφυγε κόρνερ. Τη στιγμή που πέρασε στο ματς ο Ζέκα αντί του Μπακασέτα που είχε ενοχλήσεις, ενώ ο Φαριόλι πέρασε στο ματς τον φορ Μπρόμπεϊ.

Στο 102' ο Τραορέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά έκανε ξεκάθαρο φάουλ στον Ντραγκόβσκι

Στο 106' σε καλή αντεπίθεση το δεξί σουτ του Τετέ από δεξιά, μπλόκαρε ο Πασβίρ και το ίδιο έκανε στο 107' σε σουτ του Βιλένα. Το τριφύλλι κράτησε καλά στην παράταση, δεν δέχθηκε φάση, ενώ είχε αντεπιθέσεις, αλλά όχι και την καλή τελική πάσα και έτσι το ματς πήγε στα πέναλτι, όπως και πέρσι τον 15Αύγουστο με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ.

Η διαδικασία των πέναλτι

Μαντσίνι: Απέκρουσε ο Πασβίρ

Μπεργκβάιν: 0-1

Γερεμέγεφ: 1-1

Ντεν Μπούμεν: 1-2

Τετέ: 2-2

Γκοτς: 2-3

Γεντβάι: 3-3

Τέιλορ: 3-4

Μλαντένοβιτς: 4-4

Μπρόμπεϊ: Απέκρουσε ο Ντραγκόβσκι!

Βιλένα: 5-4!

Χέντερσον: 5-5

Μαξίμοβιτς: Απέκρουσε ο Πασβίρ

Τραορέ: Άουτ!

Ίνγκασον: Απέκρουσε ο Πασβίρ!

Μπας: Απέκρουσε ο Ντραγκόβσκι

Βαγιαννίδης: 6-5

Γκάι: 6-6

Ζέκα: 7-6

Σούταλο: 7-7

Ντραγκόβσκι: 8-7

Πασβίρ: 8-8

Μαντσίνι: 9-8

Μπεργκβάιν: 9-9

Γερεμέγεφ: 10-9

Ντεν Μπούμεν: 10-10

Τετέ: 11-10

Γκοτς: 11-11

Γεντβάι: 12-11

Τέιλορ: 12-12

Μλαντένοβιτς: Απέκρουσε ο Πασβίρ

Μπρόμπεϊ: Άουτ!

Βιλένα: Απέκρουσε ο Πασβίρ

Γκάι: 12-13!

Άγιαξ: Πασβίρ, Ρεντς (110' Μπεργκβάιν), Χάτο (99' Μπρόμπεϊ), Σούταλο, Μπας, Φιτζ-Γιμ (71’ Φαν ντεν Μπούμεν), Χέντερσον, Τέιλορ, Φορμπς (60’ Γκοτς), Μπεργκχάους (71’ Γκάι), Άκπομ (60’ Τραορέ).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον, Γεντβάι, Αράο (82’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (82’ Βιλένα), Μαντσίνι, Τζούριτσιτς (68’ Τετέ), Μπακασέτας (97' Ζέκα), Ιωαννίδης.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!