Άγιαξ - Παναθηναϊκός: Tα mind games Αλόνσο και Φαριόλι

Άγιαξ - Παναθηναϊκός: Tα mind games Αλόνσο και Φαριόλι

Λάμπρος Γκαραγκάνης 09:35 - 15.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 15.08.2024

Οι Ντιέγκο Αλόνσο και Φρανσέσκο Φαριόλι... άρχισαν τη ρεβάνς, για τον 3ο προκριματικό του Europa League, ανάμεσα σε Άγιαξ και Παναθηναϊκό από τις τοποθετήσεις τους.

Αποστολή στο Άμστερνταμ

Στο ΟΑΚΑ η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν άσχημη, όμως το τελικό 1-0 υπέρ των Ολλανδών ως αποτέλεσμα υπήρξε αμείλικτο. Ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα σύνολο συγκεντρωμένο από το 1ο λεπτό, πληρώνοντας το κακό διάστημα έως το 30'. Εκεί μπήκε το γκολ των Ολλανδών, με τον Μπερχάους. Εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι...

Σχολιάστηκε, εκ των υστέρων, η τακτική του Φρανσέσκο Φαριόλι να επιχειρήσει να... σκοτώσει το ματς στο διάστημα πίεσης των γηπεδούχων. Με τακτική προσέγγιση της κλασικής Ιταλικής σχολής, με έμφαση στην άμυνα. Συν τις στοχευμένες καθυστερήσεις και τα σκληρά μαρκαρίσματα των Ολλανδών, με την ανοχή του Σλοβάκου διαιτητή Γκλόβα, το περίγραμμα της ήττας της αθηναϊκής ομάδας συμπληρώθηκε.

Βάσει αποτελέσματος 1-0 δεν είναι μόνο το σκορ υπέρ του Άγιαξ, αλλά και υπέρ του προπονητή του. Ο Φαριόλι γνωστοποίησε ότι έκανε αναλυτικό σκάουτινγκ για τον Ντιέγκο Αλόνσο και τον τρόπο που, τακτικά, προετοίμαζε την προηγούμενη ομάδα του τη Σεβίλλη. Σε επίπεδο δηλώσεων, αυτό δεν έμεινε... αναπάντητο από τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

"Διάβασα πως ο αντίπαλος προπονητής είδε αγώνες όταν ήμουν στη Σεβίλλη. Είδα, ομοίως, δικούς του όταν ήταν στη Γαλλία. Δεν είδα μόνο πως προπονεί, αλλά ανέλυσα και τις αλλαγές που κάνει όταν χάνει ή όταν κερδίζει. Το έκανα για να ξέρω όλες τις λεπτομέρειες", σχολίασε ο Ντιέγκο Αλόνσο στη συνέντευξη Τύπου παραμονές της ρεβάνς του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League. Εννοώντας το διάστημα, που ο συνάδελφός του εργαζόταν στη Νις.

Πολύ λογική η προσπάθεια των δύο προπονητών να μεταφέρουν τη... σκακιέρα και σε πνευματικό επίπεδο, δείχνοντας ότι ο ένας γνωρίζει πολύ καλά τις προπονητικές συνήθειες του άλλου. Σε τόσο σημαντικά παιχνίδια, που κρίνουν προκρίσεις στο υψηλότερο επίπεδο και ευρωπαϊκές χρονιές, τα mind games είναι θεμιτά και σίγουρα αναμενόμενα.

Πάντως ο Φαριόλι έχει και άλλες γνωριμίες εντός Παναθηναϊκού... Με τον Τάσο Μπακασέτα συνεργάστηκαν στην Αλάνιασπορ, στην οποία ο Ιταλός διατέλεσε και βοηθός και πρώτος προπονητής. Επομένως, η τακτική του προσέγγιση μπορεί να βρει, προς όφελος του Αλόνσο, μία ακόμα πηγή πληροφοριών. Τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας...