Εγκαταλελειμμένο γήπεδο στην καρδιά του Λονδίνου έχει γίνει έρημος αφού διαλύθηκε από το 2011

Το γήπεδο της Λέιτον

Εγκαταλελειμμένο γήπεδο στην καρδιά του Λονδίνου έχει γίνει έρημος αφού διαλύθηκε από το 2011

Κώστας Τόπας 10:37 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 03.09.2024

Οι εικόνες ενός εγκαταλειμμένου γηπέδου ποδοσφαίρου στο Λονδίνο δείχνουν τη βάναυση πραγματικότητα για ορισμένους συλλόγους που αγωνίζονται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι η λειτουργία ενός συλλόγου είναι μια σημαντική οικονομική πρόκληση για σχεδόν κάθε σύλλογο στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ομάδες όπως η Μάκκλσφιλντ Τάουν, η Τσέστερ Σίτι και η Τέλφορντ Γιουνάιτεντ έχουν όλες αναδιπλωθεί κάτω από τις οικονομικές πιέσεις της λειτουργίας ενός συλλόγου στην Αγγλία.

Μανούριασε με δημοσιογράφο ο Τεν Χαχ: «Τι θες να μου πεις; Μετά την Σίτι εμείς έχουμε τους περισσότερους τίτλους» (vid)
PREMIER LEAGUE

15:37 - 02.09.2024

Μανούριασε με δημοσιογράφο ο Τεν Χαχ: «Τι θες να μου πεις; Μετά την Σίτι εμείς έχουμε τους περισσότερους τίτλους» (vid)

Δεν άρεσε στον Έρικ Τεν Χαχ μια ερώτηση ενός δημοσιογράφου, με αποτέλεσμα ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βγει εκτός εαυτού στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα με 3-0 από τη Λίβερπουλ

Και μια συνεχής υπενθύμιση αυτού του γεγονότος, είναι ένα εγκαταλελειμμένο γήπεδο που βρίσκεται στο Ανατολικό Λονδίνο και έχει μείνει σε ερείπιο αφού ο σύλλογος έπαψε να υπάρχει πριν από δέκα χρόνια. Η Λέιτον έπαιξε στο γήπεδο της « Leyton Football Club stadium » για 143 χρόνια, αλλά αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει μετά τη διάλυση του συλλόγου το 2011 λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών.

Το άλλοτε γεμάτο γήπεδο είναι τώρα άδειο, με κατεστραμμένες θέσεις, σχισμένα ποδοσφαιρικά δίχτυα και κατάφυτη φύση να ανακτά μεγάλα τμήματα του γηπέδου και των κερκίδων. Η Λέιτον άρχισε να δυσκολεύεται οικονομικά το 2009 όταν ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Σοφοκλέους και ο πρώην διευθυντής Φίλιπ Φόστερ ομολόγησαν και οι δύο ένοχοι για απάτη ΦΠΑ 16 εκατομμυρίων λιρών.

Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2011, η Λέιτον αποσύρθηκε προσωρινά από το πρωτάθλημα, και αργότερα, από την Isthmian League Division One North, αφού απέτυχε να πληρώσει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.

Ως εκ τούτου, χωρίς να προκύψουν αγώνες, πολλοί από τους παίκτες και το προσωπικό των συλλόγων, συμπεριλαμβανομένου του νέου προέδρου, έφυγαν όλοι από τον σύλλογο και τελικά έπαψε να υπάρχει. Οι οπαδοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα τη διάλυση του Λέιτον, αλλά τελικά αυτός ο στόχος δεν επιτεύχθηκε αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο και το γήπεδο χωρητικότητας 4.000 θέσεων.

Το γήπεδο της Λέιτον σήμερα

Έξι χρόνια μετά τη διάλυσή του, μια ομάδα Ολλανδών επενδυτών έκανε άλλη μια προσπάθεια να αναβιώσει τον σύλλογο με το όνομα Leyton 1868 FC, αλλά, παρά τη διοργάνωση πολλών φιλικών κεκλεισμένων των θυρών, μέχρι το τέλος του έτους το έργο εγκαταλείφθηκε.

Δυστυχώς, το στάδιο της Λέιτον είναι μόνο ένα από τα πολλά εγκαταλελειμμένα γήπεδα ποδοσφαίρου σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!