Επικό πικάρισμα στους Άγγλους από Έλληνες οπαδούς στο Γουέμπλεϊ!

Επικό πικάρισμα στους Άγγλους από Έλληνες οπαδούς στο Γουέμπλεϊ!

Νεφέλη Μπισμπίκη 13:50 - 11.10.2024

Μπορεί η αναμέτρηση μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας να έγινε μέσα σε ένα κλίμα θλίψης, αλλά οι Έλληνες οπαδοί ήταν εκεί για να εμψυχώσουν την «γαλανόλευκη», υπενθυμίζοντας μάλιστα στους οικοδεσπότες, την κατάκτηση του Euro το 2004, κάτι που οι Άγγλοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα.

Δεν μπορεί να πει και πολλά κανείς για όσα έγιναν την Πέμπτη το βράδυ στο Γουέμπλεϊ. Μόνο ένα ερώτημα υπάρχει και αυτό είναι το «τι ζήσαμε». Πως αυτά τα παιδιά έπαιξαν, τι δύναμη ήταν αυτή που τους οδήγησε σε μία τέτοια εμφάνιση. Το παιχνίδι έμοιαζε δύσκολο πριν καν ξεκινήσει, και από αγωνιστικής αλλά και από ψυχολογικής άποψης, ένα παιχνίδι που κανείς δεν θα ξεχάσει.

Περίπου 5.000 Έλληνες βρέθηκαν στο πλευρό της Εθνικής στο Γουέμπλεϊ, οι οποίοι δεν ξέχασαν να υπενθυμίσουν παρά το βαρύ κλίμα, πως η χώρα μας έχει κάτι που οι Άγγλοι δεν έχουν. Ο λόγος φυσικά, για το Euro του 2004. Με ένα πλακάτ, οι οπαδοί της Εθνικής, τρόλαραν τους οικοδεσπότες για το γεγονός πως δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κατακτήσουν τον συγκεκριμένο τίτλο.

Η Ελλάδα από θέμα τίτλων κερδίζει τα «τρία λιοντάρια», μετά από δύο χαμένους διαδοχικούς τελικούς, υπό τις οδηγίες τότε του Γκάρεθ Σάουθγκειντ, με το σκορ να είναι «1-0». Σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έγραψε ιστορία, καθώς με τον Σέρβο προπονητή στον πάγκο, η Εθνική καταγράφει την πρώτη της νίκη επί της Αγγλίας.

Σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά, ένας Έλληνας φίλαθλος, σήκωσε ένα πλακάτ με πρόθεση να πικάρει τους Άγγλους, θέλοντας να τους θυμίσει πως αυτό που πραγματικά ποθούν τόσο, «δεν έχει έρθει ακόμα σπίτι», όπως συνηθίζουν να λένε και οι ίδιοι.

«Πρωταθλητές Ευρώπης, δεν θα το τραγουδήσετε ποτέ αυτό», ήταν το επικό μήνυμα, το οποίο έκανε τον γύρο του διαδικτύου.