Η... πυροβολαρχία της Αγγλίας που απειλεί την ελληνική άμυνα
i

©Imago

Η... πυροβολαρχία της Αγγλίας που απειλεί την ελληνική άμυνα

Δημήτρης Χούπης 20:27 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:27 - 09.10.2024

Η ελληνική άμυνα έχει να τα βάλει με μία... πυροβολαρχία της αγγλικής επίθεσης η οποία διαθέτει πολλούς παίκτες που μπορούν να την απειλήσουν.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για το σπουδαίο παιχνίδι με την Αγγλία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Nations League. Η Εθνική μέχρι στιγμής στα δύο πρώτα παιχνίδια με Φινλανδία και Ιρλανδία έχει σκοράρει πέντε γκολ και δεν έχει δεχτεί κανένα. Γεγονός που την τοποθετεί στην κορυφή του ομίλου αφού η Αγγλία έχει τέσσερα γκολ ενεργητικό και κανένα παθητικό.

Παρόλα αυτά στο παιχνίδι απέναντι στα «Τρία Λιοντάρια» η κατάσταση ενδέχεται να είναι τελείως διαφορετική μιας και η ομάδα του Λι Κάρσλεϊ διαθέτει πολλούς παίκτες με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Παίκτες που ήδη με τις ομάδες τους έχουν βρει πολλά γκολ.

Ο αρχηγός της Αγγλίας, Χάρι Κέιν, παραμένει αμφίβολος για τον αγώνα, αφού ο 31χρονος είχε τραυματιστεί στον αγώνα της Μπάγερν με την Άϊντραχτ με αποτέλεσμα να είναι κοντά στο να χάσει και το παιχνίδι με την Εθνική. Ο επιθετικός της Βαυαρών έχει ήδη βρει δίχτυα δέκα φορές σε εννέα αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις ωστόσο από πίσω του έχει πολλούς παίκτες στην Αγγλία οι οποίοι μπορεί να τον αντικαταστήσουν.

Ο Όλι Γουότκινς είναι ένας εξ αυτών, ο οποίος μάλιστα ήταν και στην αποστολή της ομάδας στο Euro και είχε σκοράρει και το νικητήριο γκολ απέναντι στην Ολλανδία στον ημιτελικό. Ο διεθνής επιθετικός με την Άστον Βίλα ξεκίνησε λίγο μουδιασμένα αλλά τελικά πήρε μπρος και άρχισε να.... ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο 28χρονος έχει σκοράρει τέσσερα γκολ με την ομάδα του Μπέρμιγχαμ και δεν αποκλείεται αν λείψει ο Κέιν να είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης. Ο Νόνι Μαντουέκε είναι ένας ακόμα επιθετικός που μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει αρκετά καλά με την Τσέλσι, με την οποία έχει σκοράρει μάλιστα πέντε τέρματα. Στον αγώνα των «μπλε» με τη Γουλβς μάλιστα είχε πετύχει χατ τρικ.

Ο Ντόμινικ Σολάνκε μπορεί να μην έχει τους αριθμούς των άλλων τριών αλλά έχει καταφέρει να σκοράρει τρία γκολ με την Τότεναμ, δείχνοντας ότι μπορεί να βρει δίχτυα με ευκολία. Συνολικά οι τέσσερις κεντρικοί επιθετικοί της Αγγλίας έχουν σκοράρει 22 φορές, δείχνοντας ότι η ελληνική άμυνα θα έχει...αρκετή δουλειά στο μεταξύ τους παιχνίδι.