Ο Ιταλός Αντρέα Κολόμπο στο Αγγλία - Ελλάδα

Ο Ιταλός διαιτητής Αντρέα Κολόμπο - Φωτ. IMAGO

Ο Ιταλός Αντρέα Κολόμπο στο Αγγλία - Ελλάδα

Κώστας Τόπας 11:42 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 07.10.2024

Ο Ιταλός διαιτητής Αντρέα Κολόμπο ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα της Ελλάδας με την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ» την Πέμπτη (10/10, 21:45) για την 3η αγωνιστική του Nations League.

Η Εθνική Ελλάδας θα τεθεί αντιμέτωπη με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ (10/10, 21:45) για την 3η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της League B του Nations League, με αμφότερες τις ομάδες να βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου με δύο νίκες.

Η UEFA γνωστοποίησε πως ο Αντρέα Κολόμπο από την Ιταλία θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης. Για βοηθούς θα έχει τους Τσίρο Καρμπόνε και Τζόρτζιο Περέτι, ενώ τέταρτος θα είναι ο Ματέο Μαρτσενάρο.

Αυτό θα είναι και το πρώτο ματς στη καριέρα του Κολόμπο σε επίπεδο εθνικών ομάδων ανδρών, καθώς έως τώρα διεύθυνε μόνο ματς Κ19 και Κ20, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A το 2021 και δεν έχει σφυρίξει ποτέ αναμέτρηση ελληνικού συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι η «γαλανόλευκη» έχει πανηγυρίσει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στο Nations League. Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πλέον στον πάγκο της η «γαλανόλευκη» πρώτα χρονικά επικράτησε της Φινλανδίας με 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κι έπειτα νίκησε την Ιρλανδία με 2-0 στο Aviva Stadium.

Με αυτόν τον τρόπο έφθασε τους έξι βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή του δεύτερου ομίλου της League B του Nations League. Επιπλέον, κατάφερε να ανέβει και έξι θέσεις στο τελευταίο update της FIFA στο ranking των εθνικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη» βρίσκεται πλέον στην 48η θέση, έξι θέσεις πάνω από την 54η θέση στην οποία βρισκόταν στην προηγούμενη ενημέρωση. Ετσι, η εθνική Ελλάδας μπήκε στο Top50 παγκοσμίως στο ranking της FIFA.

Τώρα όμως, η εθνική Ελλάδας στρέφει την προσοχή της στο επόμενο παιχνίδι, καθώς θα μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι στη φιναλίστ του Euro 2024, Αγγλία (10/10) στο «Γουέμπλεϊ», για την... πρωτιά του ομίλου. Ενώ τρεις μέρες αργότερα (13/10) θα φιλοξενήσει την Ιρλανδία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».