Πανικός στα social media με τον Πίκφορντ: «Να αφήσει αυτή την συμπεριφορά για την Έβερτον»

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ

i

©imago

Πανικός στα social media με τον Πίκφορντ: «Να αφήσει αυτή την συμπεριφορά για την Έβερτον»

Νεφέλη Μπισμπίκη 10:59 - 11.10.2024

Η Ελλάδα έγραψε ιστορία στο Γουέμπλεϊ και πήρε μία νίκη που σίγουρα άξιζε, αφιερώνοντάς την στον Τζόρτζ Μπάλντοκ. Από την πλευρά τους οι Άγγλοι, ήταν έξαλλοι με τον τερματοφύλακα, Τζόρνταν Πίκφορντ, ο οποίος με τις ενέργειές του έκανε τους οπαδούς να «τραβούν τα μαλλιά» τους.

Πανικός επικρατεί από εχθές το βράδυ στα social media, με τα σχόλια να έχουν ως πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της Έβερτον, Τζόρνταν Πίκφορντ. Πέρα από το γεγονός πως η Ελλάδα κατάφερε και έφυγε με διπλό από το Γουέμπλεϊ, σε ένα ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένο βράδυ, το πρόσωπο που απασχολεί ιδιαίτερα είναι ο goalkeeper της Αγγλίας, καθώς πολλές από τις κινήσεις του, έκαναν τους οπαδούς των «τριών λιονταριών» να απορούν.

«Είναι τα χειρότερα 5 λεπτά που είχε ποτέ ο Τζόρνταν Πίκφορντ με φανέλα της Αγγλίας», έγραψε ένας χρήστης στο X. Δεν είχε άδικο. Ο Πίκφορντ βρέθηκε αρκετές φορές πολύ μακριά από την εστία του, κάνοντας κάποιες ανεξήγητες κινήσεις, που αποδείχθηκαν μοιραίες για την Εθνική Αγγλίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η στιγμή που ο Τάσος Μπακασέτας θα σημείωνε το πρώτο γκολ του αγώνα, αλλά ευτυχώς για τον Πίκφορντ, ο αμυντικός της ΤσέλσιΛέβι Κόλγουιλ, έσωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την ομάδα του, στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Τζορτζ Μπάλντοκ, αυτή η βραδιά, αυτή η νίκη δεν ήταν απλά για εσένα, ήταν ΑΠΟ εσένα!

Τζορτζ Μπάλντοκ, αυτή η βραδιά, αυτή η νίκη δεν ήταν απλά για εσένα, ήταν ΑΠΟ εσένα!

Ήταν παντού. Στην αγαπημένη του δεξιά πλευρά, να οργώνει το γήπεδο σπιθαμή προς σπιθαμή, απροσπέλαστος στην άμυνα, ακούραστος και με εμπνεύσεις στην επίθεση. Σε ακατάπαυστο πάνω-κάτω, σήμα κατατεθέν στο παιχνίδι του, παράδειγμα αντοχής, θέλησης, αυταπάρνησης και για όλους τους υπόλοιπους.

Αυτό το κόρνερ βέβαια, θα είχε αποδειχθεί μοιραίο, καθώς ο Βαγγέλης Παυλίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, νικώντας τον Πίκφορντ, αλλά και πάλι την γλίτωσε, διότι ο Έλληνας επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ.

«Τζόρνταν Πίκφορντ, άσε αυτή τη συμπεριφορά για την Έβερτον», ή «Ο Τζόρνταν Πίκφορντ οφείλει στον Λέβι Κόλγουιλ μία μεγάλη μπύρα», ήταν κάποια από τα σχόλια.

Ωστόσο, η Ελλάδα είχε δύναμη, ψυχή και απείλησε πολλές φορές την εστία του Άγγλου τερματοφύλακα, χαράζοντας πολλές φορές την άμυνα τον αντιπάλων, πετυχαίνοντας έτσι τα δύο γκολ που την έκαναν να βρίσκεται στη κορυφή του ομίλου της.