Η Αγγλία θα φοράει μια ξεχωριστή εμφάνιση κόντρα στην Ελλάδα και υπάρχει λόγος γι' αυτό

Ο Λουκ Σο με τον Κόουλ Πάλμερ πανηγυρίζουν με την Αγγλία

Η Αγγλία θα φοράει μια ξεχωριστή εμφάνιση κόντρα στην Ελλάδα και υπάρχει λόγος γι' αυτό

Κώστας Τόπας 15:44 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:44 - 09.10.2024

Το βράδυ της Πέμπτης (10/10, 21:45) η εθνική Αγγλίας θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ» κόντρα στην Ελλάδα, φορώντας μια ιδιαίτερη εμφάνιση.

Η περίοδος του Λι Κάρσλεϊ ως προπονητής της Αγγλίας οδήγησε τα «Τρία Λιοντάρια» σε νίκες εναντίον της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Φινλανδίας τον περασμένο μήνα.

Το βράδυ της Πέμπτη (10/10, 21:45), η Αγγλία επιστρέφει στη δράση καθώς θα αντιμετωπίσει την εθνική Ελλάδας στο κατάμεστο «Γουέμπλεϊ», πριν αντιμετωπίσει τη Φινλανδία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι την Κυριακή (13/10).

Κατάμεστο το «Γουέμπλεϊ»: Ανακοινώθηκε Sold Out για το Αγγλία - Ελλάδα
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

15:12 - 09.10.2024

Κατάμεστο το «Γουέμπλεϊ»: Ανακοινώθηκε Sold Out για το Αγγλία - Ελλάδα

Καρφίτσα δεν θα πέφτει στο «Γουέμπλεϊ» το βράδυ της Πέμπτης (10/10, 21:45) για την αναμέτρηση της εθνικής Ελλάδας με την Αγγλία, καθώς η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια της αναμέτρησης.

Ενόψει του αγώνα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έχει υποστηριχθεί ότι η Αγγλία θα φορέσει μια σπάνια ολόλευκη εμφάνιση. Όπως αναφέρει η «Sun», η συγκεκριμένη πρόκειται να φορεθεί ως φόρος τιμής στο εμβληματικό γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ εναντίον των Ελλάδας το 2001.

Ο τότε αρχηγός της Αγγλίας, σημείωσε ένα εκπληκτικό φάουλ μπροστά σε ένα κατάμεστο «Ολντ Τράφορντ» για να σφραγίσει την πρόκριση της ομάδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Σε εκείνη την αναμέτρηση, ο Μπέκαμ και οι συμπαίκτες του φορούσαν μια ολόλευκη εμφάνιση.

Πάνω από 20 χρόνια μετά από εκείνη τη στιγμή, η Αγγλία πρόκειται να βγει στο χορτάρι φορώντας ξενά ολόλευκα καθώς φιλοξενεί την Ελλάδα στο UEFA Nations League το βράδυ της Πέμπτης (10/10, 21:45).

Μιλώντας για το εμβληματικό του γκολ, ο Μπέκαμ είπε στη «Sun»: «Είναι ίσως η πιο ξεκάθαρη στιγμή που έχω στη μνήμη μου από την ποδοσφαιρική μου καριέρα και ήταν ίσως μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές.

«Να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, να κάνω αρχηγό της χώρας μου, να πετύχω ένα γκολ που σήμαινε τόσα πολλά για τη χώρα μας και τους φιλάθλους… και να τα κάνω όλα στο Ολντ Τράφορντ. Για μένα, δεν θα μπορούσε να ήταν πιο τέλειο.

Αυτή ήταν η στιγμή που οι οπαδοί της Αγγλίας με συγχώρεσαν για αυτό που είχε συμβεί μερικά χρόνια πριν. Για μένα προσωπικά, αυτό ήταν λύτρωση για αυτό που είχε συμβεί, γιατί μέχρι τότε, υπήρχε πάντα αυτό το σύννεφο γύρω από την αποστολή. Αυτό το γκολ κόντρα στην Ελλάδα ήταν όταν ένιωσα τους πραγματικούς οπαδούς της Αγγλίας, και οι οπαδοί που με αντιπαθούσαν για μερικά χρόνια, ξαφνικά μου έλεγαν: "Εντάξει, αυτό είναι, μπορούμε να προχωρήσουμε τώρα". Αυτή, για μένα, ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή».