Για ποιο... home τραγουδούν; Η Αγγλία ΔΕΝ είναι το σπίτι του ποδοσφαίρου

Για ποιο... home τραγουδούν; Η Αγγλία ΔΕΝ είναι το σπίτι του ποδοσφαίρου

Sportal newsroom 00:10 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 02:57 - 15.07.2024

Η έπαρση των Άγγλων μάλλον θα πρέπει να σταματήσει. Γιατί... σπίτι του ποδοσφαίρου χωρίς κούπα, δεν μπορεί να λέγεται κανένα.

Οι Άγγλοι με το κεφάλι ψηλά και με μια νοοτροπία... έπαρσης, φωνάζουν σε κάθε διοργάνωση «It' s coming home». Περιμένοντας ένα μεγάλο τρόπαιο, περιμένοντας να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά μετά το 1966. Τότε, δηλαδή, που πήραν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όλοι Euro LIVE από το Βερολίνο για τον θρίαμβο της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ισπανίας
SPORTAL ORIGINALS

23:55 - 14.07.2024

Όλοι Euro LIVE από το Βερολίνο για τον θρίαμβο της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ισπανίας

Όλοι Euro για τον τελικό της Κυριακής ανάμεσα σε Ισπανία και Αγγλία! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ από το Olympiastadion του Βερολίνου. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Από τότε έως τώρα, 58 ολόκληρα χρόνια μετά, η Αγγλία έχει παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις αλλά δεν έχει κατακτήσει καμία. Από τότε έως σήμερα ζητούν να έρθει στο... σπίτι μια κούπα, αλλά για μισό λεπτό. Για ποιο σπίτι μιλάμε; Από που κι ως που... σπίτι του ποδοσφαίρου το Νησί;

Από κι ως που έχουν κάνει δικό τους σύνθημα, που πια επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, το «It's coming home»; Μιλώντας ειδικά για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και σε επίπεδο πάντα εθνικών ομάδων, το σπίτι του ποδοσφαίρου είναι ξεκάθαρα η Ισπανία. Και όχι η Αγγλία. Το απέδειξε και απόψε, το αποδεικνύει με τα τρόπαια που έχει.

Πολυνίκεις του θεσμού οι Ίβηρες. Έφτασαν τα τέσσερα τρόπαια, ξεπερνώντας πια τους Γερμανούς που έχουν μείνει στα τρία. Και αφήνοντας πιο πίσω Γάλλους και Ιταλούς με δύο. Όσο για την Αγγλία που φωνάζει πως είναι το... σπίτι του ποδοσφαίρου; Μηδέν ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Λιγότερα και από την Ελλάδα...