Η FA παίρνει μια τεράστια απόφαση για την αναζήτηση του επόμενου προπονητή της Αγγλίας που αλλάζει τα πάντα

Αγγλία - Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

Η FA παίρνει μια τεράστια απόφαση για την αναζήτηση του επόμενου προπονητή της Αγγλίας που αλλάζει τα πάντα

Κώστας Τόπας 13:00 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 06.08.2024

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας, έλαβε μια τεράστια απόφαση που θα μπορούσε να επηρεάσει το ποιος θα διοριστεί να αντικαταστήσει τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Η FA αυτή τη στιγμή αναζητά νέο προπονητή για την ανδρική ομάδα της Αγγλίας, αφού ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παραιτήθηκε την επόμενη ημέρα της ήττας από την Ισπανία στον τελικό του Euro 2024.

Το συμβόλαιο του Σάουθγκεϊτ επρόκειτο να λήξει μέχρι το τέλος του έτους, αλλά η πρόωρη παραίτησή του έδωσε στο διοικητικό συμβούλιο της FA, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Μπούλιγχαμ, περισσότερο χρόνο για να βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη.

Ο Γκουαρντιόλα πήρε θέση για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αναλαμβάνει την εθνική Αγγλίας (vid)
PREMIER LEAGUE

13:16 - 23.07.2024

Ο Γκουαρντιόλα πήρε θέση για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αναλαμβάνει την εθνική Αγγλίας (vid)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας, μετά την παραίτηση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ο προπονητής της Νιούκαστλ Έντι Χάου είναι ένα από τα φαβορί για να αναλάβει τη δουλειά, όπως και ο Γκράχαμ Πότερ, ο οποίος είναι άνεργος από τότε που έφυγε από την Τσέλσι πριν από 16 μήνες. Ωστόσο, η FA έχει λάβει τώρα μια τεράστια απόφαση που θα μπορούσε να δει έναν διαφορετικό υποψήφιο να προσληφθεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, η FA έχει δώσει επίσημη έγκριση για τον διορισμό ξένου προπονητή. Ο Μπούλιχαμ κέρδισε την υποστήριξη των εννέα μελών του διοικητικού συμβουλίου της FA για να προσεγγίσει ξένους υποψηφίους πριν ξεκινήσει τη διαδικασία πρόσληψης.

Το διοικητικό συμβούλιο φέρεται να ενέκρινε το αίτημα του Μπούλιχαμ χωρίς να το θέσει σε ψηφοφορία, αν και υπήρξε κάποια αντίθεση. Η απόφαση υποδηλώνει ότι η FA είναι ανοιχτή στο να πάει ενάντια στην παράδοση ορίζοντας έναν ξένο προπονητή. Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον και ο Φάμπιο Καπέλο είναι οι μόνοι δύο μη Άγγλοι προπονητές που ανέλαβαν στο παρελθόν τη διοίκηση των Τριών Λιονταριών.

Η απόφαση της FA θα μπορούσε να οδηγήσει στον διορισμό ενός εκ των Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ή Τόμας Τούχελ, των δύο κορυφαίων ξένων υποψηφίων. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Γιούργκεν Κλοπ έχουν επίσης συνδεθεί με τη δουλειά, αν και ο τελευταίος απέκλεισε τον εαυτό του από τη συμμετοχή.

Ο Μπούλινγκχαμ και ο τεχνικός διευθυντής της FA, Τζον ΜακΝτέρμοτ, θα συγκεντρώσουν μια σύντομη λίστα και θα πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις πριν επιστρέψουν στο διοικητικό συμβούλιο για την επικύρωση του διορισμού τους.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!