Μετά τον Σάουθγκεϊτ ποιος: Αυτοί είναι οι πέντε υποψήφιοι προπονητές για την εθνική Αγγλίας

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Μετά τον Σάουθγκεϊτ ποιος: Αυτοί είναι οι πέντε υποψήφιοι προπονητές για την εθνική Αγγλίας

Sportal newsroom 20:21 - 16.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:26 - 16.07.2024

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ξεκινήσει το... ψαχτήρι για τον αντικαταστάτη του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με τα ονόματα πέντε υποψηφίων να είναι γνωστά.

Παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας αποτελεί ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αφού ο ίδιος δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τα «λιοντάρια». Ο προπονητής της Αγγλίας άφησε την ομάδα έπειτα από 102 αγώνες που έδωσε με εκείνον στον πάγκο της. Οκτώ χρόνια μετά την πρόσληψη του, ο ίδιος αποφάσισε να μην ανανεώσει και να αφήσει τον πάγκο σε άλλον προπονητή.

Η Αγγλία ανακοίνωσε το τέλος της κοινής τους πορείας, επισημαίνοντας στο tweet της ότι «Έπειτα από 102 αγώνες και σχεδόν 8 χρόνια στα οποία ήταν υπεύθυνος στον πάγκο μας, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μας ανακοίνωσε την απόφασή του να μην ανανεώσει». Τα «λιοντάρια» υπό την καθοδήγησή του αγωνίστηκαν σε δύο τελικούς του Euro, to 2020 και το 2024.

Πλέον, η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής διαδόχου του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και οι τρεις προπονητές που βρίσκονται ψηλά στη σχετική λίστα είναι οι Έντι Χάου, Μαουρίσιο Ποτσετίνο και Γκρέιχαμ Πότερ. Η δουλειά του Χάου στη Νιούκαστλ και στο παρελθόν στο Μπόρνμουθ έχει εκτιμηθεί και θα σκεφτόταν οποιαδήποτε προσέγγιση από την εθνική ομάδα της Αγγλίας παρότι είναι στη Νιούκαστλ, ο Πότερ είναι άνεργος και θα ήταν ανοιχτός να αναλάβει δουλειά στα «τρία λιοντάρια» και ο Ποτσετίνο είναι επίσης άνεργος και δεν θα έλεγε όχι στην Αγγλία.

Υπάρχουν όμως και άλλα δύο ονόματα στη σχετική λίστα. Αρχικά, αυτό του Τόμας Τούχελ, που επίσης θα ενδιαφερόταν για την εν λόγω πρόκληση, αλλά και αυτό της Σαρίνα Βίγκμαν, που έκανε εξαιρετική δουλειά με τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας. Βέβαια, η FA θα προτιμούσε ιδανικά έναν εγχώριο προπονητή για να αντικαταστήσει τον Σάουθγκεϊτ, αλλά δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο να διορίσει και κάποιον η κάποια από το εξωτερικό.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν θέλει να προχωρήσει σε βιαστικές κινήσεις, αλλά με τους επόμενους αγώνες της Αγγλίας να έρχονται τον Σεπτέμβριο, υπάρχει κάποια επείγουσα ανάγκη να βρεθεί ο προπονητής, που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «τριών λιονταριών».