Μία ανάσα από την εθνική Αγγλίας ο Τούχελ!

Ο Τόμας Τούχελ - Φωτ. IMAGO

Μία ανάσα από την εθνική Αγγλίας ο Τούχελ!

Κώστας Τόπας 14:25 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:29 - 15.10.2024

Η FA βρίσκεται σε συζητήσεις με εκπροσώπους του Τόμας Τούχελ με τον Γερμανό προπονητή να βρίσκεται στην pole position για να γίνει ο νέος προπονητής της Αγγλίας.

Ο Τόμας Τούχελ παραμένει χωρίς δουλειά από τον Μάιο, όταν έφυγε από την Μπάγερν Μονάχου και δημοσιεύματα από την Αγγλία ανέφεραν πριν από μερικές εβδομάδες ότι δεν υπήρξε επίσημη προσέγγιση από την FA προς τον Γερμανό προπονητή για τη θέση της τεχνικής ηγεσίας στα «Τρία Λιοντάρια».

Τώρα όμως τα δεδομένα φαίνεται πως έχουν αλλάξει, καθώς όπως αναφέρει το «Sky Sports», η FA έχει επιταχύνει την αναζήτησή της για διάδοχο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τις τελευταίες ημέρες, ειδικά μετά την ήττα της Αγγλίας από την Ελλάδα στο «Γουέμπλεϊ» και τα μπερδεμένα μηνύματα του προσωρινού προπονητή Λι Κάρσλεϊ για το μέλλον του

Ενώ υπήρξε μια αρχική έρευνα για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, λίγο μετά την παραίτηση του Σάουθγκεϊτ τον Ιούλιο, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ τον θαυμάζουν πολύ τα ανώτερα στελέχη της FA, δεν θεωρείται επί του παρόντος υποψήφιος για τη θέση στην τεχνική ηγεσία της Αγγλίας.

Οπως αναφέρει μάλιστα το «Sky Sports», ο Τόμας Τούχελ είναι η κύρια επιλογή της FA και θα μπορούσε άμεσα να αναλάβει τη δουλειά, εάν οι διαπραγματεύσεις προχωρήσουν καλά. Αν και πολλές από τις λεπτομέρειες σχετικά με το συμβόλαιό του δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί.

Ο τεχνικός διευθυντής της FA, Τζον ΜακΝτέρμοτ, είναι γνωστό ότι θέλει έναν προπονητή με αποδεδειγμένο ιστορικό κατακτήσεων τροπαίων, όπου ο Τούχελ τα έχει καταφέρει περίφημα έως τώρα στην προπονητική του καριέρα. Ο Γερμανός έχει κερδίσει τίτλους πρωταθλήματος με την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπάγερν Μονάχου και το Champions League. Super Cup και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με την Τσέλσι.

Από τότε που έφυγε από την Μπάγερν το καλοκαίρι, ο Τούχελ έχει συνδεθεί με πολλές σημαντικές δουλειές σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον 51χρονο να έχει συνομιλίες με τον σερ Τζιμ Ράτκλιφ στο Μονακό το καλοκαίρι, πριν αποσύρει το ενδιαφέρον του.