Ο Έντι Χάου υποψήφιος για τον πάγκο της Αγγλίας αν παραιτηθεί ο Σάουθγκεϊτ

Έντι Χάου

i

©imago

Ο Έντι Χάου υποψήφιος για τον πάγκο της Αγγλίας αν παραιτηθεί ο Σάουθγκεϊτ

Δημήτρης Χούπης 18:56 - 15.07.2024

Όπως υποστηρίζουν οι Times ο Έντι Χάου θα είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Αγγλίας σε περίπτωση που ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παραιτηθεί.

Η Αγγλία για ακόμα μια φορά έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό, αφού ηττήθηκε στον τελικό του Euro με 1-2 από την Ισπανία. Αυτή ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός Euro που χάνουν τα «Τρία Λιοντάρια», αφού και το καλοκαίρι του 2021 ηττήθηκαν στα πέναλτι από την Ιταλία με 2-3 (1-1 κ.δ.).

Η νέα αποτυχία της ομάδας, κάνει τους ανθρώπους της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να σκέφτονται ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, σε περίπτωση που ο ίδιος παραιτηθεί. Κι αυτό διότι ο 54χρονος τεχνικός πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είχε δηλώσει πως αν η Αγγλία δεν το κατακτήσει, τότε θα αποχωρήσει.

«Αν δεν κερδίσουμε, μάλλον δεν θα είμαι πια εδώ. Οπότε ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Άγγλος προπονητής. Για τον λόγο αυτό στην FA, παρόλο που θέλουν να τον κρατήσουν, έχουν ήδη βρει τον υποψήφιο για την αντικατάστασή του σε περίπτωση που εκείνος παραιτηθεί.

Ο λόγος γίνεται για τον Έντι Χάου, ο οποίος θα δεχτεί όπως φαίνεται πρόταση από την Αγγλική Ομοσπονδία παρόλο που είναι προπονητής της Νιούκαστλ. Από τη μεριά του ο Σάουθγκεϊτ όμως δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση, καθώς μετά τη λήξη του τελικού δήλωσε ότι θα αποφασίσει οριστικά μέσα στις επόμενες μέρες.

Πάντως η FA έχει κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της για να τον κρατήσει μέχρι το επόμενο Μουντιάλ το 2026, το οποίο θα γίνει στον Καναδά, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.