Ο κρυφός λόγος για τον οποίο ο Ποτσετίνο θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Σάουθγκεϊτ στην εθνική Αγγλίας

Ο κρυφός λόγος για τον οποίο ο Ποτσετίνο θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Σάουθγκεϊτ στην εθνική Αγγλίας

Κώστας Τόπας 09:05 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 17.07.2024

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο για να καλύψει το κενό που άφησε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από προπονητής της Αγγλίας το πρωί της Τρίτης (16/07), λιγότερο από 48 ώρες μετά την ήττα των «Τριών Λιονταριών» με 2-1 από την Ισπανία στον τελικό του Euro 2024.

Σε μια δήλωση που ανακοίνωσε την είδηση, έγραψε: «Ως περήφανος Άγγλος, ήταν η τιμή της ζωής μου να παίζω για την Αγγλία και να διοικώ την Αγγλία. Σημαίνει τα πάντα για μένα και τα έχω δώσει όλα.

Αλλά είναι καιρός για αλλαγή και για ένα νέο κεφάλαιο. Ο τελικός της Κυριακής στο Βερολίνο εναντίον της Ισπανίας ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι ως προπονητής της Αγγλίας», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σάουθγκεϊτ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της FA, Μαρκ Μπούλιγχαμ και ο τεχνικός διευθυντής, Τζον Μακ Ντέρμοτ θα ηγηθούν τώρα της διαδικασίας για τον διορισμό του αντικαταστάτη του Σάουθγκεϊτ.

«Σκοπεύουμε να επιβεβαιωθεί ο νέος προπονητής μας το συντομότερο δυνατό», είπε την Τρίτη ο Μπούλιγχαμ. «Η σεζόν μας στο UEFA Nations League ξεκινά τον Σεπτέμβριο και έχουμε μια ενδιάμεση λύση εάν χρειαστεί».

Μια σύντομη λίστα πιθανών υποψηφίων για να διαδεχθεί τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ εμφανίστηκε αυτή την εβδομάδα, με τους Γκράχαμ Πότερ, Έντι Χάουι και τον προπονητή της Αγγλίας κάτω των 21 ετών Λι Κάρσλεϊ να αναφέρονται.

Ο πρώην προπονητής των Τσέλσι και Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι άλλο ένα όνομα που συνδέεται - και ο Αργεντινός μπορεί να έχει ένα πλεονέκτημα δεδομένης της σχέσης του με τον τεχνικό διευθυντή της FA, Τζον ΜακΝτέρμοτ.

Ο ΜακΝτέρμοτ κατείχε τον ρόλο του Προπονητή της Ακαδημίας και της Ανάπτυξης Παικτών στην Τότεναμ για 15 χρόνια και συνεργάστηκε στενά με τον Ποτσετίνο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βόρειο Λονδίνο. Τον Μάιο, η Telegraph ανέφερε ότι ο Αργεντινός προπονητής θα ήταν «κορυφαίος υποψήφιος» για τη θέση της Αγγλίας εάν η θέση γινόταν διαθέσιμη μετά το Euro 2024.

Ο 52χρονος έφυγε από την Τσέλσι με κοινή συναίνεση τον Μάιο και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων, συμπεριλαμβανομένης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είχε συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Ποτσετίνο. Μια αναφορά από το football.london υποδηλώνει ότι ο Αργεντινός προπονητής επιθυμεί να αναλάβει άμεσα τον ρόλο της τεχνικής ηγεσίας των «Τριών Λιονταριών».