Ο Ποστέκογλου είναι υποψήφιος για αντικαταστάτης του Σάουθγκεϊτ!

Ο Ποστέκογλου είναι υποψήφιος για αντικαταστάτης του Σάουθγκεϊτ!

Sportal newsroom 19:43 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:04 - 17.07.2024

Ο Άγγελος Ποστέκογλου βρίσκεται ψηλά στη λίστα της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για τη διαδοχή του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Την Τρίτη (16/07) η Αγγλία ανακοίνωσε το τέλος της κοινής πορείας της με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, επισημαίνοντας στο tweet της ότι: «Έπειτα από 102 αγώνες και σχεδόν 8 χρόνια στα οποία ήταν υπεύθυνος στον πάγκο μας, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μας ανακοίνωσε την απόφασή του να μην ανανεώσει».

Ο γεννημένος στη Γουότφορντ προπονητής εγκαταλείπει την τεχνική ηγεσία των «Τριών Λιονταριών» μετά από οκτώ χρόνια στον πάγκο τους και αφού βρέθηκε πολλές φορές στα πρόθυρα ώστε η Αγγλία, να σηκώσει ξανά έναν τίτλο που από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

Πλέον, η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής διαδόχου του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και η Telegraph αποκάλυψε ένα όνομα-έκπληξη, το οποίο βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα. Ο λόγος για τον Άγγελο Ποστέκογλου, που είναι προπονητής της Τότεναμ.

Σύμφωνα με το αγγλικό δημοσίευμα, ο διευθυντής της FA, Τζον ΜακΝτέρμοτ, παρακολούθησε στενά την καριέρα του Ποστέκογλου από την Αυστραλία στην Ιαπωνία στη Σκωτία και τώρα στην Premier League και είναι θαυμαστής της δουλειάς του. Κάτι το οποίο μπορεί να σημαίνει πολλά...

Μετά τον Σάουθγκεϊτ ποιος: Αυτοί είναι οι πέντε υποψήφιοι προπονητές για την εθνική Αγγλίας

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής διαδόχου του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και οι τρεις προπονητές που βρίσκονται ψηλά στη σχετική λίστα είναι οι Έντι ΧάουΜαουρίσιο Ποτσετίνο και Γκρέιχαμ Πότερ. Η δουλειά του Χάου στη Νιούκαστλ και στο παρελθόν στο Μπόρνμουθ έχει εκτιμηθεί και θα σκεφτόταν οποιαδήποτε προσέγγιση από την εθνική ομάδα της Αγγλίας παρότι είναι στη Νιούκαστλ, ο Πότερ είναι άνεργος και θα ήταν ανοιχτός να αναλάβει δουλειά στα «τρία λιοντάρια» και ο Ποτσετίνο είναι επίσης άνεργος και δεν θα έλεγε όχι στην Αγγλία.

Υπάρχουν όμως και άλλα δύο ονόματα στη σχετική λίστα. Αρχικά, αυτό του Τόμας Τούχελ, που επίσης θα ενδιαφερόταν για την εν λόγω πρόκληση, αλλά και αυτό της Σαρίνα Βίγκμαν, που έκανε εξαιρετική δουλειά με τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας. Βέβαια, η FA θα προτιμούσε ιδανικά έναν εγχώριο προπονητή για να αντικαταστήσει τον Σάουθγκεϊτ, αλλά δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο να διορίσει και κάποιον η κάποια από το εξωτερικό.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν θέλει να προχωρήσει σε βιαστικές κινήσεις, αλλά με τους επόμενους αγώνες της Αγγλίας να έρχονται τον Σεπτέμβριο, υπάρχει κάποια επείγουσα ανάγκη να βρεθεί ο προπονητής, που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «τριών λιονταριών».