Ό,τι δεν έγινε με τον Σάουθγκεϊτ, πέτυχε με τον Κάρσλεϊ

Λι Κάρσλεϊ

i

©imago

Ό,τι δεν έγινε με τον Σάουθγκεϊτ, πέτυχε με τον Κάρσλεϊ

Νεφέλη Μπισμπίκη 23:18 - 11.09.2024

Υπάρχουν αυτοί οι παίκτες που δεν έκαναν την εμφάνιση των ονείρων τους στο φετινό Euro και αυτοί που δεν συμμετείχαν καθόλου. Αναγεννήθηκαν όμως στην νέα, ανανεωμένη Αγγλία του Λι Κάρσλεϊ και κέντρισαν το ενδιαφέρον με πολλούς να μπαίνουν στην διαδικασία να τον συγκρίνουν με τον Γκάρεθ Σάουθγκέϊτ.

Ποιος θα περίμενε πως η Αγγλία μετά από έναν χαμένο τελικό στο φετινό Euro, με προσωρινό προπονητή, απώλειες και αλλαγές, θα είχε τέτοιο ξεκίνημα στο Nations League; Ο Λι Κάρσλεϊ, διαδέχτηκε τον Γκάρεθ Σάουθγκέϊτ, κάθισε στον πάγκο των «Τριών Λιονταριών», έστω και προσωρινά και έφερε τα πάνω κάτω, με την θετική έννοια πάντα. Έκανε το 2/2, δύο καλές νίκες ,έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες που δεν ήταν στα καλύτερά τους στο Euro και οι επιλογές του τον αντάμειψαν.

Τρανό παράδειγμα, ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνλοντ. Δύο φορές MVP στα παιχνίδια με Ιρλανδία και Φιλανδία, ενώ στο τελευταίο ματς δημιούργησε πέντε ευκαιρίες, περισσότερες από ότι κατάφεραν οι Γκόρντον, Σάκα και Γκρίλις μαζί. Ένας παίκτης, που είχε αλλάξει θέση υπό τις οδηγίες του Σάουθγκέϊτ, μετακινήθηκε στο κέντρο και δέχτηκε για αυτό δριμεία κριτική, ενώ παράλληλα αποχωρούσε νωρίς από τον αγωνιστικό χώρο.

Παίκτες θρύλοι για την Αγγλία, όπως ο Γουέιν Ρούνεϊ είχε κριτικάρει τότε τον Άρνλοντ πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην νέα του θέση. Ο 25χρονος αμυντικός της Λίβερπουλ όμως επέστρεψε και δεν έκανε μόνο το back to back, αλλά και όλους να αναρωτιούνται αν τελικά, ο πρώην προπονητής του έκανε τόσο μεγάλο λάθος.

Μετά σειρά έχει ο Τζακ Γκρίλις, ο οποίος δεν είχε συμπεριληφθεί καν στις κλήσεις για το Euro. Nαι , είχε μία μέτρια σεζόν με την Μάντσεστερ Σίτι, τώρα όμως όχι μόνο επέστρεψε, αλλά σκόραρε απέναντι στην Ιρλανδία.

Oι περιπτώσεις του Κόουλ Πάλμερ και Όλι Γουότκινς διαφέρουν, καθώς και οι δύο ταλαιπωρούνται από προβλήματα που δεν τους επέτρεψαν να υπερασπιστούν την χώρα τους. Παρ' όλα αυτά, είχαν συμπεριληφθεί στις κλήσεις του Κάρσλεϊ, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα τους υπολόγιζε, ενώ ήταν αυτοί οι οποίοι στο Euro βρίσκονταν ως αναπληρωματικοί στον πάγκο και όταν έμπαιναν μέσα, άλλαζαν την εξέλιξη αρκετών ματς.

Όπως και να έχει, η εικόνα της ομάδας έχει αλλάξει. Προς το παρόν δεν βλέπουμε την Αγγλία που οριακά πάλευε να κερδίσει βαθμούς στο Ευρωπαϊκό τουρνουά και κάποιος στο τέλος θα την λύτρωνε. Όντως , ο Σάουθγκέϊτ μπορεί να μην εκμεταλλεύτηκε σωστά τους παίκτες που είχε στα χέρια του, δεν μπορεί να του αφαιρέσει όμως κανείς το γεγονός πως έφτασε σε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς μάλιστα, έστω και έτσι.

Τα σχόλια πάντως στα social media ποικίλουν, με τα περισσότερα να είναι χιουμοριστικά, αλλά να περιέχουν μία δόση αλήθειας τους.