Οριστικό: Νέος ομοσπονδιακός της Αγγλίας ο Τούχελ!
i

©imago

Οριστικό: Νέος ομοσπονδιακός της Αγγλίας ο Τούχελ!

Δημήτρης Χούπης 20:45 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:42 - 15.10.2024

Όπως αναφέρουν οι Times ο Τόμας Τούχελ συμφώνησε με την Αγγλική Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και αναμένεται να γίνει ο νέος προπονητής της Αγγλίας.

Η Αγγλία βρήκε τον νέο της προπονητή. Όπως μεταδίδουν οι Times η Αγγλική Ομοσπονδία ήρθε σε συμφωνία με τον Τόμας Τούχελ, ο οποίος αναμένεται να γίνει ο νέος προπονητής της ομάδας. Εδώ και λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι στην FA είχαν ξεκινήσει τις επαφές με τον Γερμανό τεχνικό, ενώ ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε συνδεθεί επίσης χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε κάποια διαπραγμάτευση.

Κάπως έτσι στις τάξεις της αγγλικής Ομοσπονδίας κατάφεραν να πείσουν τον 51χρονο αρκετά γρήγορα με την ανακοίνωση μάλιστα να αναμένεται να γίνει ίσως μέσα στην εβδομάδα. Ο Τούχελ λοιπόν θα γίνει ο αντικαταστάτης του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος είχε παραιτηθεί τον Ιούλιο μετά τον χαμένο τελικό του Euro από την Ισπανία.

Αμέσως μετά ήρθε ο Λι Κάρσλεϊ ως υπηρεσιακός τεχνικός, ο οποίος μετά την ήττα από την Ελλάδα με 1-2 μέσα στο Γουέμπλεϊ παραδέχτηκε πως η Αγγλία θέλει έναν προπονητή κορυφαίου επιπέδου.

Ο Γερμανός βρίσκεται χωρίς δουλειά από τον Μάιο, όταν αποχώρησε από την Μπάγερν με την οποία κατέκτησε την Bundesliga τη σεζόν 2022-23. Η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ο Τούχελ ήταν η Μάιντς με την οποία δέθηκε αρκετά μιας και έκατσε στον πάγκο της πέντε χρόνια.

Στη συνέχεια ο Γερμανός ανέλαβε την Ντόρτμουντ με την οποία κατέκτησε ένα Κύπελλο Γερμανίας πριν πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν και στη συνέχεια στην Τσέλσι με την οποία κατέκτησε το Champions League.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγγλία θα φιλοξενηθεί από την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο για την 5η αγωνιστική του Nations League με το παιχνίδι να κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου.