Αλλάζει η καθημερινότητα στην Αγγλία: Τροποποίηση στα ωράρια των σούπερ μάρκετ και των παμπ λόγω τελικού

Παμπ στην Αγγλία - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Αλλάζει η καθημερινότητα στην Αγγλία: Τροποποίηση στα ωράρια των σούπερ μάρκετ και των παμπ λόγω τελικού

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:39 - 13.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:39 - 13.07.2024

Η παρουσία της Αγγλίας στον μεγάλο τελικό του UEFA Euro 2024 επηρεάζει την καθημερινότητα των πολιτών της χώρας, αφού παμπ και σούπερ μάρκετ θα αλλάξουν τα ωράρια τους.

Η Αγγλία - κουτσά στραβά - έφτασε στον μεγάλο τελικό του UEFA Euro και εκεί ελπίζει πως θα κάνει το σύνθημα «It's coming home» πραγματικότητα. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να προσπεράσει το εμπόδιο της Ισπανίας, η οποία μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θεωρείται.

Η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία στο φινάλε της ευρωπαϊκής διοργάνωσης συνοδεύεται, από τους Βρετανούς, με την πεποίθηση πως εν τέλει η ομάδα τους θα πάρει το τρόπαιο. Η ανυπομονησία για το παιχνίδι είναι τεράστια και στην Αγγλία η καθημερινότητα αλλάζει αρκετά.

Έπος: Δύο Άγγλοι πλακωνόντουσαν μεταξύ τους νομίζοντας ότι... δέρνουν Ολλανδό και όταν το συνειδητοποίησαν ξέσπασαν σε γελια
EURO 2024

13:08 - 12.07.2024

Έπος: Δύο Άγγλοι πλακωνόντουσαν μεταξύ τους νομίζοντας ότι... δέρνουν Ολλανδό και όταν το συνειδητοποίησαν ξέσπασαν σε γελια

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα σε Ολλανδούς και Άγγλους με δύο Βρετανούς οπαδούς να δέρνονται μεταξύ τους κι όταν το συνειδητοποίησαν αγκαλιάστηκαν χαμογελώντας.

Συγκεκριμένα παμπ και μπαρ θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τη 1 το πρωί τη νύχτα της Κυριακής, έπειτα από ειδική τροπολογία της κυβέρνησης. Σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία. τα εν λόγω νυχτερινά κέντρα θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν για δύο επιπλέον ώρες.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την κίνηση αυτή για να δώσει στους οπαδούς της Αγγλίας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -και ελπίζουμε να απολαύσουν- τον τελικό στις παμπ που προβάλλουν τον αγώνα. Αντίστοιχα τα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν νωρίτερα την Κυριακή (14/7) προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να δουν τον αγώνα.

Πάνω από 50.000 Άγγλοι αναμένονται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου για τον τελικό του Euro

Το γκολ του Γουότκινς στο 90ο λεπτό στον ημιτελικό κόντρα στην Ολλανδία έστειλε την Αγγλία στον τελικό του Euro για δεύτερη σερί φορά. Όπως είναι λογικό στις τάξεις των «Τριών Λιονταριών» μετά την πρόκριση στον τελικό επικράτησε πανζουρλισμός, με τους οπαδούς της ομάδας να ψάχνουν απεγνωσμένα για ένα εισιτήριο του αγώνα. Η UEFA επίσημα έχει δώσει από 10.000 σε κάθε ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει περάσει η διοργανώτρια Γερμανία.

Ωστόσο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου αναμένεται οι Άγγλοι να είναι πολύ περισσότεροι από τους Ισπανούς, σύμφωνα με τα Μέσα από το Νησί. Συγκεκριμένα, αναμένεται ότι θα είναι περίπου 50.000 οπαδοί της Αγγλίας σε ένα γήπεδο που έχει χωρητικότητα 71.000 θεατών.

Εισιτήρια για το μεγάλο παιχνίδι είχαν προμηθευτεί και οι Γερμανοί οι οποίοι περίμεναν η ομάδα τους να είναι στον τελικό του Βερολίνου, αλλά τελικά η Ισπανία είχε άλλα σχέδια για εκείνους. Ως αποτέλεσμα αυτού οι περισσότεροι από αυτούς βρήκαν την ευκαιρία να τα πουλήσουν, με τους Άγγλους να έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για την αγορά τους.

Οι απευθείας πτήσεις από την Αγγλία για το Βερολίνο έχουν γίνει sold out, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει και μεγάλη κινητικότητα για να πάνε στη Γερμανία με πλοίο μέσω του Καναλιού της Μάγχης. Λέγεται ότι η αναζήτηση για πτήσεις προς το Βερολίνο από τους Άγγλους έχει 250% αύξηση σε σχέση με μια συνηθισμένη μέρα, ενώ δρομολόγια και πτήσεις υπάρχουν από πάρα πολλές πόλεις του Νησιού για τη γερμανική πρωτεύουσα.