Αγουέρο: «Αυτοί είναι οι τρεις καλύτεροι επιθετικοί όλων των εποχών»

Αγουέρο: «Αυτοί είναι οι τρεις καλύτεροι επιθετικοί όλων των εποχών»

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:45 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 14.08.2024

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι, Σέρχιο Αγουέρο, επέλεξε τους τρεις καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών.

Τον Ιούλιο του 2011, η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε την απόκτηση του Αγουέρο από την Ατλέτικο Μαδρίτης σε μια συμφωνία αξίας 35 εκατομμυρίων λιρών. Έκτοτε, έγινε ο κορυφαίος σκόρερ του συλλόγου και πέτυχε το ιστορικό γκολ κόντρα στην QPR τη σεζόν 2011-12 για να κατακτήσει η Σίτι τον τίτλο της Premier League. Συνολικά, ο Αργεντινός άσος πραγματοποίησε 390 εμφανίσεις για τον σύλλογο του Νησιού, σημειώνοντας 260 γκολ.

Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ενός Q&A στο κανάλι του στο Twitch, ο Αγουέρο κλήθηκε να ονομάσει τους τρεις κορυφαίους επιθετικούς όλων των εποχών. «Οι 3 κορυφαίοι επιθετικοί στην ιστορία; Ρονάλντο Ναζάριο, Τιερί Ανρί και Λουίς Σουάρες. Με αυτή τη σειρά», είπε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Ο θρύλος της Βραζιλίας Ρονάλντο Ναζάριο θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που πέρασε ποτέ από τα γήπεδα. Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του έπαιξε για μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους όπως η Μπαρτσελόνα, η Ίντερ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μίλαν. Στην καριέρα του συνολικά σημείωσε 352 γκολ σε 518 εμφανίσεις.

Από 'κει και πέρα, ο Γάλλος Τιερί Ανρί χαρακτηρίζεται συχνά ως ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Premier League αφού είχε πρωταγωνιστικό ρόλο τη σεζόν των Invincibles της Άρσεναλ. Στις δύο περιόδους με τους «κανονιέρηδες» ο Ανρί πέτυχε 228 γκολ σε 377 ματς, ενώ του έχτισαν άγαλμα έξω από το Emirates Stadium!

Τέλος, ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Γκρέμιο. Αφού εντυπωσίασε στον Άγιαξ, ο Σουάρες μετακόμισε στη Λίβερπουλ και γρήγορα έγινε πολύ αγαπητός στους φιλάθλους της ομάδας. Μετά την αποχώρησή του από το Άνφιλντ, ο Ουρουγουανός αγωνίστηκε σε Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλήματος και με τις δύο ομάδες. Συνολικά. έχει πετύχει μέχρι στιγμής 476 γκολ σε 775 ματς στην καριέρα του.

Αυτές λοιπόν ήταν οι τρεις επιλογές του Σέρχιο Αγουέρο όσον αφορά τη λίστα με τους τρεις κορυφαίους επιθετικούς όλων των εποχών.