Άγριο «χώσιμο» από Ολλανδό θρύλο σε Βέγχορστ: «Είναι άπληστος! Γιατί εκτέλεσε αυτός το πέναλτι;»
i

©Printscreen

Άγριο «χώσιμο» από Ολλανδό θρύλο σε Βέγχορστ: «Είναι άπληστος! Γιατί εκτέλεσε αυτός το πέναλτι;»

Κώστας Τσιακλής • 00:38 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 14.08.2024

Ολλανδός θρύλος έκραξε τον Βέγχορστ για το χαμένο πέναλτι στο ματς της Ολλανδίας με την Ελλάδα.

Ο Βουτ Βέγχορστ έχασε πέναλτι στο ματς της Ολλανδίας με την Ελλάδα και προκάλεσε την οργή ενός θρυλικού πρώην ποδοσφαιριστή της χώρας.

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετώπισε την Ολλανδία σε παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro 2024. Οι κρισιμότερες φάσεις του αγώνα ήταν τα πέναλτι των «Οράνιε». Στο 28' διαιτητής του αγώνα έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Κουλιεράκη στον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Βέγχορστ, ο οποίος νικήθηκε κατά κράτος από τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Η εξέλιξη αυτή έφερε την αντίδραση του θρύλου της Ολλανδίας, Πιέρ Φαν Χόιντονκ. Ο 53χρονος πρώην άσος των «Οράνιε» απόρησε γιατί εκτέλεσε το πέναλτι αυτός από τη στιγμή που δεν είναι σπεσιαλίστας. Μάλιστα ο ίδιος ονόμασε και τον παίκτη που θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη. «Δεν είναι σπεσιαλίστας, οπότε γιατί το εκτελεί; Οι παίκτες είναι άπληστοι και σηκώνουν από μόνοι τους το χέρι τους. Νομίζω ότι ο Τιτζανί Ράιντερς έχει το καλύτερο χτύπημα της ενδεκάδας. Ίσως ήρθε πολύ νωρίς η απόφαση;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ σχολίασε την απόδοση της Ολλανδίας στο πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίζοντας την ως καλή. «Νομίζω ότι ο Κούμαν είναι πολύ ικανοποιημένος. Είχαν τα πάντα υπό έλεγχο».

Επιπλέον ο πρώην άσος της Τότεναμ μίλησε για την κακή εμφάνιση της Ελλάδας στο πρώτο μέρος αλλά και τη φάση του πέναλτι. Μάλιστα ο Φαν Ντερ Φάαρτ παραδέχθηκε πως δεν υπήρχε παράβαση στη συγκεκριμένη φάση.

«Αυτό ήταν τόσο κακό (η εμφάνιση της Ελλάδας). Και ακόμα ψάχνουμε το "καζάνι της μάγισσας". Δεν πίστευα ότι ήταν πέναλτι. Ο διαιτητής στην πραγματικότητα τα κάνει όλα λάθος εκεί»

Τελικά το χαμένο πέναλτι δεν στοίχισε στους Ολλανδούς αφού επικράτησαν με 1-0 χάρη σε ένα νέο πέναλτι στις καθυστερήσεις. Αυτή τη φορά εκτελεστής του ήταν ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος δεν λάθεψε.